Teken je gesprek

De regiogroep Zuid- Oost organiseert op 27 januari 2020 in Cuijk een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is

Teken je gesprek 

De spreker is Annemarie Laseur 

Korte inhoud van de lezing
“Teken je gesprek®” is een interactieve, visuele gespreksmethode voor begeleiders van kinderen (vanaf ongeveer zeven jaar), jongeren en volwassenen. De methode is ontwikkeld door Adinda de Vreede en inmiddels zijn er drie boeken verschenen; Teken je gesprek over Faalangst, Teken je gesprek over Gedrag en Teken je gesprek over Werkhouding. Tijdens deze lezing worden de uitgangspunten van de methode besproken en ingegaan op de verschillende sjablonen die zijn ontwikkeld rondom gedrag en werkhouding. Samen oefenen we met de Ketting van gebeurtenissen, één van de sjablonen van Teken je gesprek. Zo kan je zelf ervaren hoe het is om met Teken je gesprek te werken en dit direct toe te passen in je eigen praktijk!

Tijdens de lezing gaan we in op de basishouding en basisprincipes van Teken je gesprek ®. Hoe kan je starten met een leerling of leerkracht? Daarna gaan we in op de verschillende toepassingen rondom gedrag, faalangst en werkhouding. Omdat Teken je gesprek praktisch is ervaren jullie tijdens de avond hoe het is om aan de slag te gaan met één van de sjablonen, we doen dat met succes vieren.

Voor wie?
Teken je gesprek® is geschikt voor iedereen die gesprekken voert met kinderen, pubers en volwassenen. Ben je werkzaam in het PO/VO/MBO? Werk je als gedragsspecialist, remedial teacher, coach, intern begeleider, beeldbegeleider, begeleider hoogbegaafdheid, orthopedagoog, mentor? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Schrijf je dan in en laat je verrassen door de mogelijkheden van Teken je gesprek ®

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist 

Achtergrond van de spreker
Annemarie Laseur heeft als leerkracht, intern begeleider en remedial teacher ruime ervaring in het onderwijs. Na het behalen van haar Master SEN diploma in 2012 heeft ze haar eigen RT-praktijk opgericht. Omdat leerproblemen vaak hand in hand gaan met sociaal emotionele problemen is ze zich verder gaan specialisten in (kinder)coaching. Inmiddels begeleidt ze kinderen, pubers, ouders en leerkrachten met uiteenlopende problemen. Sinds 2014 werkt ze met Teken je gesprek® en ze is er trots op dat ze sinds 2016 trainer Teken je gesprek® is en deze werkwijze verder mag uitdragen.

“Leerproblemen staan vaak niet op zichzelf. Kinderen zitten vaak in een negatieve spiraal en hebben weinig zelfvertrouwen. Door met Teken je gesprek® te werken krijgen ze weer grip op hun eigen ontwikkeling. Ze geven zelf aan wat voor hun belangrijk is en wat ze willen onderzoeken. Door het visueel maken van de gesprekken ontstaat een grote mate van betrokkenheid en eigenaarschap. Hierdoor is de motivatie om oud gedrag of denken los te laten groot en komen ze weer in hun kracht”.

In het kort:
Datum: 27 januari 2020
Waar: Openbare basisschool ’t Startblok
Adres: Robijnlaan 73, 5431 ZR Cuijk

Kosten: € 17,50 voor leden en € 35,- voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Lezing 
20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel lezing 
21.30 uur Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 27 januari 2020
 • Leden
  € 17,50
  Niet-leden
  € 35,00
 • Openbare basisschool 't Startblok
  Robijnlaan 73
  5431 ZR Cuijk