Beter leren met kennis over het brein!

De regiogroep noord organiseert op 15 april 2021 een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.
Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Het thema van deze avond is:

Beter leren met kennis over het brein!

De spreker is Ria van Dinteren

Korte inhoud van de lezing
Of je nu ouder, leerkracht of conciërge bent. Je hebt allemaal invloed op kinderen en hun breinontwikkeling. Sinds 20 jaar is de kennis over de werking van het brein toegenomen en weten we hoe het brein werkt bij leren. En hoe we het brein kunnen beïnvloeden om er voor te zorgen dat kennis beter blijft hangen. In deze lezing gaan we kort in op de werking van het brein en wat helpt om beter te leren. We gebruiken daar vijf breinprincipes voor: veiligheid, voeding, verbinding, focus en emotie. De lezing is interactief dus dit betekent dat de toehoorders zelf ook mee kunnen doen om deze breinprincipes te ervaren. Ook zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Opbrengst aan het eind van de avond
Aan het eind van de avond weten de deelnemers:

 • Hoe het brein is opgebouwd
 • Wat de vijf breinprincipes zijn
 • Hoe je de principes toe kan passen om kinderen beter te laten leren

Voorkennis: Geen voorkennis vereist.

Achtergrond van de spreker
Ria van Dinteren is onderwijskundige en heeft zich gespecialiseerd in de werking van het brein. Oorspronkelijk opgeleid voor het basisonderwijs kent ze het onderwijs goed.

Zij werkt verder als (internationaal) coach en begeleider van management teams en heeft diverse boeken over het neurowetenschap op haar naam staan waaronder het boek Breinopeners. Ze werkt als docent bij diverse universiteiten en bij NSO-CNA Leiderschapsacademie.  Ze verzorgt keynotes in binnen- en buitenland en maakt deel uit van de Program Advisory Board van de ATD (American Association for Talent Development. In 2017 ontving ze de Lifetime Achievement award van NVO2.

In het kort
Datum: 15 april 2021
Waar: Jenaplanschool ’t Vlot
Adres: Mars 1C, 9602KZ Hoogezand

Kosten: € 17,50  voor leden en € 35,- voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur          Lezing
20.30 uur          Pauze met koffie en thee
20.45 uur          Tweede deel lezing
21.30 uur          Afsluiting

Studiebelasting: 2 uur

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 15 april 2021
 • Leden
  € 17,50
  Niet-leden
  € 35,00
 • Jenaplanschool 't Vlot
  Mars 1C
  9602 KZ Hoogezand