Geannuleerd, nieuwe datum volgt: Bijeenkomst enIQma, professionaliseringsspel (hoog)begaafdheid

De LBBO- Specialisten Begaafdheid organiseren op 18 maart 2020 een bijeenkomstvoor begeleiders in het onderwijs.
Het thema van deze avond is:

enIQma, professionaliseringsspel (hoog)begaafdheid

De sprekers zijn: Nanda Heikamp en Nathalie Laurens

Korte inhoud van de lezing:

EnIQma is een bordspel voor schoolteams over (hoog)begaafdheid en geschikt voor specialisten begaafdheid en IB-ers om in te zetten ter professionalisering van schoolteams, maar ook zeer leerzaam voor iedereen die meer over (hoog)begaafdheid wil weten.

Tijdens deze workshop wordt eerst kort de basis gepresenteerd die ten grondslag ligt aan dit spel. Daarna gaan we samen aan de slag met het spelen van het spel/de methodiek.
EniQma kent drie spelvormen: een spel over (mis)concepties t.a.v. (hoog)begaafdheid, een spel waarin het signaleren van begaafdheidskenmerken centraal staat en het werken vanuit eigen casussen waarbij o.a. gekeken wordt naar welke onderzoeksactiviteiten ondernomen kunnen worden om meer informatie over een leerling te krijgen.

EnIQma is meer dan een spel, het biedt ook een methodiek om te komen tot een handelingsplan waarmee je aan de slag kunt met jouw leerlingen.
Kortom een dynamische workshop, waarmee wij onze kennis over begaafdheid graag willen delen!

Opbrengst aan het eind van de avond:

Het lukt nog niet altijd om begaafde leerlingen in de klas passend te begeleiden. Om begaafde leerlingen goed te kunnen begeleiden, is het in de eerste plaats nodig om een begaafde leerling te herkennen om vervolgens passend onderwijs te kunnen bieden.
Door het zelf spelen van enIQma tijdens deze workshop, krijg je inzicht in hoe dit op een toegankelijke manier helder maakt en op welke manier je het in kan zetten om schoolteams, maar ook jezelf, hierin te professionaliseren.

Voorkennis: Voorkennis van (hoog)begaafdheid is niet nodig.

Studiebelasting: 2 uur

Achtergrond van de sprekers

Nanda Heikamp werkt op een school voor fulltime- hoogbegaafdheidsonderwijs. Zij heeft deelgenomen aan de onderwijsonderzoekswerkplaats POINT013 in Tilburg, waarbinnen de afgelopen jaren onderzoek is gedaan naar het werken met begaafde leerlingen in het basisonderwijs.

Nathalie Laurens is leerkracht basisonderwijs en begeleidt (hoog)begaafde kinderen bij de praktijk Dubbel Plus in Goirle. Daarnaast begeleidt zij kinderen met autisme bij stichting de As in Tilburg. Zij heeft deelgenomen aan de onderwijsonderzoekswerkplaats POINT013 in Tilburg , waarbinnen de afgelopen jaren onderzoek is gedaan naar het werken met begaafde leerlingen in het basisonderwijs

Avondprogramma

18.30 uurInloop met koffie en thee
19.00 uurLezing
20.00 uurPauze met koffie en thee
20.15 uurTweede deel lezing
21.30 uurAfsluiting

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 18 maart 2020
 • Leden
  € 17,50
  Niet-leden
  € 35,00
 • Educatief Centrum ’t Sparrenbos
  Maaslandhoeven 15
  5244 GS Rosmalen