Breek de stilte – Een kind met selectief mutisme in de klas

De regiogroep noord organiseert op 09 maart 2021 een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.
Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Het thema van deze avond is:

Breek de stilte – Een kind met selectief mutisme in de klas

De spreker is Eustache Sollman 

Korte inhoud van de lezing
Als een kind op school (bijna) niet praat, maar thuis wel, kan er sprake zijn van selectief mutisme. Maar wat is selectief mutisme precies? Wat komt er, behalve het niet praten, nog meer bij kijken? Hoe kunnen deze kinderen begeleid worden? Hoe ga je als leerkracht hier mee om? Wat moet je wel en wat kun je beter niet doen?

Vanuit verscheidene casussen wordt een combinatie van theorie en praktijk doorgenomen. De nadruk ligt op de dagelijkse praktijk binnen je klas en handelingstips die jou verder kunnen helpen bij het lesgeven aan of begeleiden van kinderen met selectief mutisme.

Opbrengst aan het eind van de avond
Na de workshop heb je basiskennis van selectief mutisme, de onderwijsbehoeften van deze leerlingen en welke vaardigheden de leraar nodig heeft om aan deze onderwijsbehoeften te voldoen.

Voorkennis: Geen voorkennis vereist.

Achtergrond van de spreker
Eustache Sollman is werkzaam bij de stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG). Hij is gespecialiseerd in selectief mutisme, begeleidt kinderen, ouders en leraren, en auteur van ‘Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen’, zie ook www.breekdestilte.nl


In het kort

Datum: 9 maart 2021
Waar: VSO Talryk
Adres: Harddraversdijk 26, 9201 HJ Drachten

Kosten: € 17,50  voor leden en € 35,- voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur         Lezing
20.30 uur         Pauze met koffie en thee
20.45 uur         Tweede deel lezing
21.30 uur          Afsluiting

Studiebelasting: 2 uur

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 9 maart 2021
 • Leden
  € 17,50
  Niet-leden
  € 35,00
 • VSO Talryk
  Harddraversdijk 26
  9201 HJ Drachten