Breek de stilte – Een kind met selectief mutisme in de klas

De regiogroep noord organiseert op 25 mei 2021 een online bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Breek de stilte – Een kind met selectief mutisme in de klas

De spreker is Eustache Sollman 

Korte inhoud van de lezing
Als een kind op school (bijna) niet praat, maar thuis wel, kan er sprake zijn van selectief mutisme. Maar wat is selectief mutisme precies? Wat komt er, behalve het niet praten, nog meer bij kijken? Hoe kunnen deze kinderen begeleid worden? Hoe ga je als leerkracht hier mee om? Wat moet je wel en wat kun je beter niet doen?

Vanuit verscheidene casussen wordt een combinatie van theorie en praktijk doorgenomen. De nadruk ligt op de dagelijkse praktijk binnen je klas en handelingstips die jou verder kunnen helpen bij het lesgeven aan of begeleiden van kinderen met selectief mutisme.

Opbrengst aan het eind van de avond
Na de workshop heb je basiskennis van selectief mutisme, de onderwijsbehoeften van deze leerlingen en welke vaardigheden de leraar nodig heeft om aan deze onderwijsbehoeften te voldoen.

Achtergrond van de spreker
Eustache Sollman is werkzaam bij de stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG). Hij is gespecialiseerd in selectief mutisme, begeleidt kinderen, ouders en leraren, en auteur van ‘Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen’, zie ook www.breekdestilte.nl

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Voorkennis:
 Geen voorkennis vereist.

Studiebelasting: 2 uur

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 25 mei 2021
  • Leden
    € 17,50
    Niet-leden
    € 35,00
  • Online bijeenkomst