Breinontwikkeling en spel

De Afdeling Jonge-Kindspecialisten organiseert op 10 november 2022 een fysieke bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Breinontwikkeling en spel 

De spreker is Carla van Deelen

Korte inhoud van de lezing

In deze lezing hebben we het over de belangrijkste invloeden op de breinontwikkeling van jonge kinderen.

Jonge kinderen ontwikkelen zich op hun “eigen”wijze. Er zijn een aantal factoren die daarbinnen een grote rol spelen zoals mimetisch vermogen, genderspecifieke kenmerken, spel in relatie tot de sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling, de beschermjassen en de cognitieve bouwstenen als basis van het leren. Daarnaast is onze taak als pedagoog allereerst de wederkerigheid in de relatie te realiseren zodat het kind zich veilig voelt om ontwikkelstappen te maken. De relatie met kinderen die iets meer vragen komt door onze persoonlijke constructen nog wel eens onder druk te staan. Dit en nog veel meer aan ontwikkeling gerelateerde onderwerpen komen ter sprake in deze interactieve bijeenkomst.

Opbrengst aan het eind van de avond

Na de bijeenkomst ben je geïnspireerd om de volgende dag de onderwijspraktijk al weer krachtiger te maken.

Voorkennis: HBO opleiding en affiniteit met het jonge kind

Studiebelasting: 2 uur

Over de spreker

Carla van Deelen werkt als docent in de Masteropleiding van het Seminarium voor Orthopedagogiek, onderdeel van de Hogeschool Utrecht.

Avondprogramma

19:15 uur Ontvangst met koffie en thee
19:30 uurStart bijeenkomst
21:30 uur Afsluiting

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 10 november 2022
 • Leden
  € 37,50
  Niet-leden
  € 50,00
 • STIP
  Oude Enghweg 2
  1217 JC Hilversum