Denken met je leerlingen

De afdelingen Specialisten Begaafdheid van de LBBO organiseert op woensdagavond 10 november 2021 een online bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is: Denken met je leerlingen

De spreker is Dick van der Wateren

Korte inhoud van de lezing
Tijdens deze interactieve lezing laat Dick van der Wateren aan de hand van de principes vanuit zijn boek ‘De Denkende Klas’ zien hoe je een klas in een denkende klas kan veranderen, waar kinderen zelfstandig kunnen leren, kritisch en creatief leren denken.
Je gaat o.a. aan de slag met een paar praktische oefeningen zoals ‘Slow Looking’, Verwonder je’ en ‘Hoe zet ik mijn klas aan het denken’
Dick van Wateren gaat ervan uit dat alle kinderen willen leren, alleen willen ze dat niet allemaal op de manier waarop wij het hen gewoonlijk aanbieden.

Opbrengst aan het eind van de avond

Deelnemers aan deze interactieve lezing ontdekken hoe verwondering en vragen stellen – als basis van het denken – het onderwijs (maar ook ons leven) kunnen verrijken.
Met de oefeningen in verwondering en denken kunnen deelnemers de volgende dag direct aan de slag.

Tijd: 20.00-21.30 uur 

Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk

Wel wordt aangeraden om voorafgaand aan de bijeenkomst een serie van vier blogs te lezen: Kennis, Leren en Denken (1,2,3 en epiloog)

Studiebelasting: 2 uur

Over de spreker
Dick van der Wateren is opgeleid als geoloog en heeft vele jaren als onderzoeker gewerkt. Hij werkte met tussenpozen als leraar in het voortgezet en hoger onderwijs – de laatste 15 jaar als docent natuurkunde. Hij geeft cursussen in het begeleiden van begaafde en onderpresterende leerlingen en heeft in Amsterdam een filosofische praktijk.

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 10 november 2021
  • Leden
    € 35,00
    Niet-leden
    € 47,50
  • Online bijeenkomst