Dubbel bijzonder: hoogintelligent met dyscalculie

De afdeling Specialisten Begaafdheid organiseert op 5 oktober 2022 een online bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

 Dubbel bijzonder: hoogintelligent met dyscalculie

De spreker is Dr. Marisca Milikowski.

Korte inhoud van de lezing

Marisca begint de lezing met een gevalsbeschrijving van een duidelijk slimme leerling bij wie de elementaire rekenkennis niet beklijft. Ze vertelt iets over dyscalculie, en hoe die stoornis bij hoogintelligentie leerlingen vaak wordt verhuld. Vervolgens bespreekt ze een aantal maatregelen die je kunt nemen om de rekenontwikkeling van de bewuste leerling te ondersteunen. Ook de uitstroom naar het juiste niveau van voortgezet onderwijs komt aan de orde.

Opbrengst aan het eind van de avond

Aan het eind van de avond weet jij hoe dyscalculie zich kan manifesteren bij hoogbegaafde leerlingen. Je weet welke signalen daarvoor een aanwijzing kunnen vormen en je beseft hoe belangrijk het is dat op deze signalen tijdig wordt gereageerd.

Voorkennis: Er is geen speciale voorkennis vereist, maar enig voorbereidend leeswerk kan lonen. De boeken die ik over dyscalculie schreef kosten geld, maar de artikelen niet. Die kun je vinden op de website van de Rekencentrale.

Tijd: van 19:30 -21:30 uur

Studiebelasting: 2 uur

Over de spreker

Dr. Marisca Milikowski is psycholoog en gespecialiseerd in dyscalculie. Ze is medeoprichter van de Rekencentrale en heeft veel ervaring met diagnostisch dyscalculieonderzoek. Milikowski schreef behalve artikelen ook boeken, waaronder het recente ‘Dyscalculie en een hoog IQ’. Daarin behandelt ze elf gevallen van leerlingen die ondanks hun zeer goede verstand blijven worstelen met de eenvoudigste rekenopgaven.

 

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 5 oktober 2022
  • Leden
    € 37,50
    Niet-leden
    € 50,00
  • Online bijeenkomst