Groepsdynamica en interactie-analyse online

De Beeldbegeleiders organiseren op dinsdagavond 18 mei 2021 een online bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is: Groepsdynamica en interactie-analyse online

De spreker is Marianne den Otter

Korte inhoud van de lezing
Door coronamaatregelen zijn we in een stroomversnelling geraakt met online les geven. Hiermee worden we als beeldbegeleiders voortdurend in omstandigheden gebracht waarin we continue begeleiden aan de hand van wat we online op de beelden waarnemen. Daarmee zijn we als het ware in online bijeenkomsten continue actief met beeldbegeleiding.
In deze online bijeenkomst gaan we interactief aan de slag met het bewustzijn ontwikkelen van contact en interactieprocessen ‘online’. We gaan op zoek naar groepsdynamica en interactieprocessen die energie geven en actief leren bevorderen en welke interventies dit juist versterken of beperken. Wanneer zijn deelnemers online en offline in de bijeenkomst?
We zoomen ook in op het maken van beeldopnamen van online-bijeenkomsten, om van daaruit je rol als beeldbegeleider ook ‘online’ gestalte te geven.

Opbrengst aan het eind van de avond

Aan het einde van deze online bijeenkomst ben je bewust van ‘online onderwijzen en opleiden’ als een continu beeld-begeleiden. Je hebt principes van basiscommunicatie en groepsdynamica (Remmerswaal) vertaald naar ‘online communicatie en interactieprocessen’. Je hebt hierin kennis gemaakt met technieken en interventies die je doelgericht(er) kunt hanteren in je eigen online bijeenkomsten. Je weet ook hoe je een online beeldbegeleider kunt worden en blijven.

Tijd: 19.00-20.30 uur 

Voorkennis

De kennis van geslaagde communicatie en onderliggende interactieprincipes wordt toegepast. Kennis over groepsdynamica, lichaamstaal en sensitieve responsiviteit worden in de bijenkomst aangereikt als kaders voor kennisontwikkeling en kennistoepassing.

Studiebelasting: 2 uur

Over de sprekers
Marianne den Otter
is orthopedagoog en NLP-coach. Zij werkt als docent bij Fontys OSO Master Educational Needs met als interessegebieden: Inclusie – Communicatie – Coaching – Beeldbegeleiding. Ze werkt samen met educatieve partners in diverse werkvelden aan de invoering van passend onderwijs en begeleidt onderzoeksprojecten.

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 18 mei 2021
  • Leden
    € 35,00
    Niet-leden
    € 47,50
  • Online bijeenkomst