Hoogbegaafd en niet sociaal?

De afdeling Specialisten Begaafdheid organiseert op woensdag 29 maart 2023 een online workshop voor begeleiders in het onderwijs.

De spreker is Wendy van Beurden namens Platform Mindset.

Korte inhoud van de lezing

Aan de hand van de kenmerken van hoogbegaafdheid bekijken we de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Hoe komt het dat we regelmatig zien dat hoogbegaafde kinderen en jongeren niet sociaal zijn? We onderzoeken vervolgens waar dit gedrag vandaan komt en wat we kunnen inzetten om deze kinderen op sociaal en emotioneel gebied goed te kunnen begeleiden.

De workshop is opgebouwd vanuit het principe doorzien (achterliggende theorie), doorleven (wat zijn jouw behoeften, wat voor rolmodel ben jij?) en doorgeven (wat kun je inzetten bij de begeleiding van deze kinderen?).

 

Opbrengst aan het eind van de avond

Na deze workshop ben je in staat om:

 • Kenmerken van hoogbegaafdheid te signaleren.
 • Achter het gedrag van hoogbegaafde kinderen/jongeren te kijken.
 • In kaart te brengen wat de (onderwijs)behoeften van deze leerlingen zijn, met betrekking tot de sociaal-emotionele ontwikkeling.
 • Groeitaal in te zetten om deze kinderen/jongeren goed te kunnen begeleiden.
 • Deze kinderen/jongeren te ondersteunen in het ontwikkelen van een positieve levenshouding.

 

Voorkennis: er is geen voorkennis van hoogbegaafdheid vereist

Tijd: van 19:30 -21:30 uur

Studiebelasting: 2 uur

 

Over de spreker

Wendy van Beurden is trainer bij Platform Mindset. Ze is specialist hoogbegaafdheid en eigenaar van Dubbel-Plus (advies- en begeleidingsbureau voor hoogbegaafde kinderen en jongeren). Naast hoogbegaafdheid is ze gespecialiseerd in talentontwikkeling, mindset en executieve functies.

Ze verzorgt workshops en trainingen, en adviseert leerkrachten, intern begeleiders en ouders. Trainingen geven doet ze niet alleen bij Platform Mindset, maar ook bij Novilo en het Talentenlab. Verder begeleidt ze kinderen en jongeren op individuele basis en is ze auteur van het werkboek voor coaches: Lucky7!

Avondprogramma

19:30Start workshop met een stukje theorie
20:00(Onderwijs)behoeften en misverstanden
20:30Praktische interventies
21:30Einde workshop

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 29 maart 2023
 • Leden
  € 50,00
  Niet-leden
  € 75,00
 • Online bijeenkomst