Inspiratieavond Midden-Zuid: NT2 en hoogbegaafdheid

De afdeling Specialisten Begaafdheid organiseert op 3 november 2022 een inspiratieavond voor Specialisten Begaafdheid. Het thema van deze avond is:

NT2 en hoogbegaafdheid

 

In het vakblad Beter Begeleiden verschenen recent twee artikelen over signalering en begeleiding van meertalige kinderen met een cognitief talent. We ervaren vaak dat de praktijk weerbarstig is en we leren graag van de ervaringen van anderen.

Tijdens deze avond inspireren we elkaar door te kijken naar de precieze behoefte van begaafde leerlingen voor wie Nederlands hun tweede of misschien wel derde taal is: Wat vraagt dat van ons onderwijsaanbod? En onze wijze en procedure van signalering? Wat is er nodig om het aanbod echt passend te maken? Hoe overbruggen we de taalbarrière? Met welke instanties werken we samen?

De avond is georganiseerd voor deelnemers uit de regio Midden-Zuid, gezien de bijeenkomst online is zijn deelnemer uit een andere regio uiteraard welkom.

Opbrengst aan het einde van de avond:

Aan het eind van de avond kunnen we terugkijken op inspirerende avond met voorbeelden uit jullie eigen praktijk. Antwoorden op vragen waar we gezamenlijk het antwoord op hebben gevonden. Zo kun je begaafde leerlingen nog beter begeleiden.

Voorkennis: De deelnemers moeten beschikken over basiskennis, de eigenschappen, onderwijs en ontwikkelingsbehoeften van hoogbegaafde kinderen.

Tijd: van 19:30 -21:30 uur

Studiebelasting: 2 uur

Maximaal aantal deelnemers: 12 personen

Kosten: Niet leden €12, 50, leden van de LBBO kunnen gratis deelnemen.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 3 november 2022
  • Niet-leden
    € 12,50
  • Online bijeenkomst