Kennismaking Teken je gesprek

Spreker

Annemarie Laseur

Inhoud

‘Teken je gesprek’ is een interactieve, visuele gespreksmethode voor begeleiders van kinderen (vanaf ongeveer zeven jaar), jongeren en volwassenen. De methode is ontwikkeld door Adinda de Vreede en inmiddels zijn er drie boeken verschenen: ‘Teken je gesprek over gedachten‘, ‘Teken je gesprek over gedrag‘ en ‘Teken je gesprek over werkhouding‘. Tijdens deze kennismaking worden de uitgangspunten van de methode besproken en maak je kennis met de verschillende sjablonen die inzetbaar zijn rondom gedrag en denken. Aan de hand van verschillende casussen (in gesprek met een leerling en in gesprek met een professional) worden jullie meegenomen in de werkwijze van ‘Teken je gesprek’.

Opbrengst

Deze bijeenkomst is bedoeld als eerste kennismaking met de methode ‘Teken je gesprek’.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor iedereen die gesprekken voert met kinderen, pubers en volwassenen/professionals. Je bent werkzaam in het po/vo/mbo/hbo. De methode ‘Teken je gesprek’ kan goed ingezet worden als je werkt als gedragsspecialist, remedial teacher, coach, intern begeleider, beeldcoach, begeleider hoogbegaafdheid, orthopedagoog, mentor of ambulant begeleiders.

Programma

Deze online bijeenkomst start om 19.30 uur en zal uiterlijk tot 21.00 uur duren.

19.30Opening met een lezing
20.00 Discussie
20.15Uiteen in groepen, ruimte voor het stellen van vragen
21.00Einde

Benodigde voorkennis

Voorkennis is niet nodig. Iedereen met interesse kan aansluiten.

Over de speker

Annemarie Laseur heeft als leerkracht, intern begeleider en remedial teacher ruime ervaring in het onderwijs. Na het behalen van haar Master SEN diploma in 2012 heeft ze haar eigen RT-praktijk opgericht. Omdat leerproblemen vaak hand in hand gaan met sociaal emotionele problemen is ze zich verder gaan specialisten in (kinder)coaching. Inmiddels begeleidt ze kinderen, pubers, ouders en leerkrachten met uiteenlopende hulpvragen. Sinds 2014 werkt ze met ‘Teken je gesprek’ en ze is er trots op dat ze sinds 2016 trainer voor deze methode is en deze werkwijze verder mag uitdragen.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 20 maart 2024
  • Leden
    € 20,00
    Niet-leden
    € 37,50
  • Online bijeenkomst