Meer effect met activerende werkvormen!

Op maandagavond 22 mei organiseert de LBBO een online workshop voor alle begeleiders in het onderwijs. Team Sessiemakers neemt je mee, inspireert je en daagt je uit tijdens deze energieke sessie over activerende werkvormen!

 

Korte inhoud van de workshop

Sessiemakers is expert in het activeren van professionals op het gebied van energiek en effectief bijeenkomen. Hiervoor maken zij volop gebruik van activerende werkvormen, onmisbare tips en tricks en enkele laagdrempelige tools. Voor deze sessie bij de LBBO heeft Sessiemakers speciaal een mooi programma ontworpen, dat is toegespitst op het onderwijs. Over de precieze inhoud van het programma zeggen ze:

“Dit programma gaan we echter niet in detail delen ; ) We willen jullie graag meenemen in de flow van een ‘ronde sessie’. Van kennismaking, via energizers, langs illustrators naar reflectie en evaluatie. Alles is een mix van theorie en directe toepassing. Doorspekt met tips en tricks. Je krijgt achteraf de werkvormen toegestuurd in een e-book. Dus, doen en ervaren om het echt te laten beklijven!”

Voorkennis: geen voorkennis nodig, iedereen kan instappen en meedoen

Tijd: van 19:00 – 21:30 uur

Studiebelasting: 2,5 uur

Over Sessiemakers

Sessiemakers ontwikkelt en faciliteert bijeenkomsten met een duidelijke doelstelling (o.a. teamdagen, design thinking en facilitatietraining). Dat doen ze op hun eigen, onderscheidende manier via het stimuleren van energie, onderlinge verbinding en dialoog. Inmiddels trekken ze met Team Sessiemakers door het hele land om kleine en grote organisaties te ondersteunen: zowel fysiek als online.

Doelgroep van deze workshop

Deze workshop is interessant voor iedereen die regelmatig lessen, bijeenkomsten of meetings moet voorbereiden en/of uitvoeren en benieuwd is hoe deze meer energie, plezier en effect kunnen hebben. Naast een stuk uitleg met een belangrijk fundament en breinweetjes, ga je vooral actief aan de slag. De werkvormen die in deze workshop voorbij gaan komen zijn afgestemd op het onderwijs.

 

Opbrengst aan het eind van de avond

Na deze sessie heb je je rugzak gevuld met direct toepasbare werkvormen en weet je:

 • Hoe je tijdens sessies álle mensen een stem geeft, in plaats van alleen de ‘loud minority’
 • Hoe je met kleine aanpassingen een groot verschil in dynamiek maakt
 • Hoe je van toehoorders actieve deelnemers maakt
 • Hoe je stopt met het oneindige zenden van informatie, om deze echt te laten beklijven
 • Hoe je met eenvoudige werkvormen een groot verschil in energie en resultaat kunt creëren
 • Hoe je onderlinge verbinding stimuleert en een veilige, interactieve sfeer creëert

 

Over de facilitators

Hanneke Geurts en Kim Hendriks zien zichzelf als échte verbinders: van theorie aan praktijk, van kennis aan creativiteit, en van collega’s onderling. Met hun aanstekelijke enthousiasme weten ze iedere training tot een klein feestje te maken – zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen. Sinds 2017 staan ze als ondernemers voor verschillende groepen, rondom het faciliteren van dynamische sessies met (inter)actieve werkvormen. Als Sessiemakers geven ze trainingen en workshops aan iedereen die voor een groep staat, vanuit hun eigen jarenlange ervaring in het onderwijs, de kinderopvang en de evenementenbranche.

Hanneke Geurts (linker foto)
“Het is mijn passie om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen.”

Kim Hendriks (rechter foto)
“Play is the brains favourite way of learning!”

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 22 mei 2023
 • Leden
  € 50,00
  Niet-leden
  € 67,50
 • Online bijeenkomst