Moeilijk gedrag; wat doet het met jou?

Op maandagavond 12 juni organiseert de LBBO een online bijeenkomst voor alle begeleiders in het onderwijs.
Deze bijeenkomst zal worden gegeven door Bart Heeling. Bart is bekend geworden op Linkedin met korte verhalen uit de onderwijspraktijk.

Korte inhoud van de bijeenkomst

Gedrag houdt ons altijd bezig. Gedrag van kinderen op school en thuis, gedrag van collega’s of zomaar van mensen op straat of op social media. Het gedrag van kinderen is vaak onderwerp van gesprek tussen ouders en leerkrachten, ondertussen neemt het aantal aanmeldingen bij SBO en SO toe en komen er meer kinderen en jongeren thuis te zitten. Wat doet gedrag eigenlijk met jou en in hoeverre heb je er invloed op? Door middel van voorbeelden uit de praktijk gaan we hier dieper op in.

Voorkennis: geen voorkennis vereist

Tijd: 19:30-21:00

Studiebelasting: 1,5 uur

Doelgroep van deze workshop
Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die op welke wijze dan ook te maken heeft met gedrag van kinderen (en volwassenen).

Opbrengst aan het eind van de avond

Tijdens deze bijeenkomst zal je erachter komen dat een verandering van jouw eigen reactie op het gedrag van de ander van grote waarde kan zijn. We zullen zien dat eigenlijk iedereen oordeelt, dat dat onontkoombaar is, maar dat je desondanks oordeelloos kunt reageren. Aan het eind van de bijeenkomst ken je het verschil tussen directief en nondirectief reageren, ken je de waarde van emotioneel neutraal reageren en heb je een inkijkje gekregen in de wijze waarop omdenken kan worden toegepast.

Over de spreker

Bart Heeling, leerkracht Speciaal Onderwijs en gedragsspecialist. Twintig jaar onderwijservaring en voormalig finacieel adviseur. Schrijver van het boek Gewoon Speciaal, kijken vanuit kindperspectief. Expertise in traumasensitief werken. Bekend geworden op Linkedin met korte verhalen uit de onderwijspraktijk.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 12 juni 2023
  • Leden
    € 20,00
    Niet-leden
    € 37,50
  • Online bijeenkomst