Photovoicing: een mooie manier van onderzoeken & Synchroon coachen the next step!

De afdeling Beeldbegeleiders van de LBBO  organiseert op 1 juni 2022 een fysieke bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs en beeldbegeleiders in het bijzonder.

 

Photovoicing: een mooie manier van onderzoeken

&

Synchroon coachen the next step!

Spreker: Astrid Lindenburg en Paul Dirckx

Korte inhoud van de middag:

Tijdens deze middag worden twee workshops gegeven:

Synchroon Coachen the next step!

Het coachen en begeleiden van leraren is volop in ontwikkeling. Een van deze ontwikkelingen is synchroon coachen, een methodiek die door Fontys is bedacht en ontwikkeld. Zo worden nu ervaringen opgedaan met 360-graden-camera’s, virtual reality-brillen en draadloze coachingsmiddelen. De resultaten zijn veelbelovend. Tijdens de workshop die een uur duurt, word je eerst mee genomen in de theorie en wat er allemaal mogelijk is en daarna kun je aan de slag met apparatuur en het programma Syncoach in 360 graden.

Na het volgen van deze workshop,  heb je de volgende inzichten en kennis over de inzet en mogelijkheden van synchroon coaching opgedaan:

 • kennis over de methodiek ‘Synchroon coachen’;
 • de mogelijkheden herkennen om de methodiek ‘Synchroon coachen’ in te zetten in de onderwijspraktijk;
 • de ervaring hebben gehad met de apparatuur en methodiek;
 • inzicht gekregen in en over de nieuwe mogelijkheden voor het synchroon coachen.

Deze workshop is geschikt en leerzaam voor alle mensen die bezig zijn met coaching, docent performance, beeldbegeleiders en gedragsspecialisten.

Photovoicing: een mooie manier van onderzoeken

Na een korte inleiding over wat Photovoicing is en wat je ermee kunt aan de hand van praktijkvoorbeelden, ga je zèlf kennismaken en ervaring opdoen met Photovoice. Een ware interactieve workshop dus. We leggen een duidelijke link naar Beeldbegeleiding. Er wordt gebruik gemaakt van beelden: foto’s om in gesprek te gaan als je als Beeldbegeleider een bepaald onderwerp verder wil onderzoeken of de coaching nog verdere diepgang wilt geven.

Aan het eind van de workshop heb je een alternatief voor begeleiden met filmbeelden: staande beelden (foto’s) door diegene waarmee je in gesprek wilt zelf gemaakt. Je traint hiermee vooral het afstemmen op de ander: luisteren naar en in beeld brengen van.

Deze workshop is interessant voor iedereen, de anderen begeleidt, met name diegenen die filmbeelden gebruikt bij hun begeleiding. Ook voor begeleiders die overwegen fotomateriaal te gaan

Voorkennis: Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk, maar begeleidingsvaardigheden en beelden kennis over beelden analyseren is een pré.

Studiebelasting: 2,5 uur

Over de sprekers:

Astrid Lindenburg is een onderwijsmens in hart en nieren, Storyteller, een ervaren Beeldbegeleider en docent aan de Fontys Master EN Zij deelt haar recente ervaring met Photovoice. Zij neemt je mee in een kleine workshopervaring. Met haar opgebouwde expertise, jarenlange onderwijservaring, ervaring als onderwijsadviseur en coach, hoopt zij jullie als (Beeld)begeleiders te inspireren.

Paul Dirckx is verbonden aan Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool en coördinator bij het kenniscentrum ICT & Techniek van Fontys Educatief Centrum in Eindhoven. Paul is al vanaf 2007 bezig met synchroon coachen en de verschillende methodieken en is continue beig met de doorontwikkelingen van synchroon coachen.

Parkeerkosten: Er is een uitrijkaart voor de deelnemers die hier prijs op stellen beschikbaar om te kunnen parkeren op het terrein van Fontys.

Programma

14:30 uur Inloop met koffie en thee
14:45 uur Opening
15:00 uur 1e ronde uiteen in groepen
16:00 uur Korte pauze
16:15 uur 2e ronde uiteen in groepen
17.15 uur Sluiting

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 1 juni 2022
 • Leden
  € 37,50
  Niet-leden
  € 50,00
 • TUE Fontys Gebouw Neus Lokaal ER 1.42
  Rondom 1
  5612 AP Eindhoven