Prikkelverwerking

De regiogroep Zuid-West organiseert op 11 februari 2021 een online bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.
Het thema van deze avond is:

Prikkelverwerking

Verklaar en verander gedrag met sensorische informatieverwerking in de klas.

 

De spreker is Karen de Vriend

Korte inhoud van de lezing

Je leert deze avond wat sensorische informatieverwerking (zintuiglijke prikkelverwerking) is en wat de invloed van SI is op gedrag van kinderen. Afwijkend of niet, je ziet veel gedrag veroorzaakt door prikkels. Bijvoorbeeld problemen in werkhouding, wiebel kinderen en dromers, kinderen die hun werk niet goed organiseren en kinderen die boos en agressief worden. Als je negatief gedrag kunt verklaren en begrijpen, kun je het vaak ook veranderen in wenselijk gedrag. Zo wordt het voor het kind maar juist ook voor de leerkracht beter, leuker en makkelijker.

Opbrengst aan het eind van de avond

Je krijgt nieuwe inzichten, nieuwe energie en praktische tips. Ongetwijfeld zijn er een aantal kinderen waar je gelijk aan denkt en waar je mee aan de slag wilt.

Tijd: 19.30-21.30 uur

Voorkennis: Voorkennis is niet nodig.

Studiebelasting: 2 uur

Achtergrond van de spreker

Karen de Vriend is kinderfysiotherapeut, therapeut in de Sensorische Informatieverwerking en oprichter van Sensory Lab. Sinds 2008 ziet ze in haar eigen praktijk veel kinderen met SI-problematiek. Karen wordt ingezet als coach van zorgteams en ze geeft workshops en cursussen over SI en is als docent  verbonden aan Fortior en Kenniscentrum SIEM. Karen schreef onlangs het boek ‘Help, zintuiglijke prikkels!’

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 

  • 11 februari 2021
  • Leden
    € 17,50
    Niet-leden
    € 35,00
  • Online bijeenkomst