Talentenfluisteren en veerkracht!

Spreker

Els Pronk

Inhoud

Talentontwikkeling staat bij vaak hoog op de prioriteitenlijst. Dat is een goede zaak. Zeker als dat betekent dat we de talenten van alle kinderen ontwikkelen. Ook voor de kinderen die gedrag vertonen wat we niet altijd gemakkelijk kunnen begrijpen of wat bij onszelf een reactie oproept. Hoe bouwen we aan veerkracht van deze kinderen en hoe kunnen we hen versterken van binnenuit? Hoe kunnen we voor hen van betekenis zijn, zonder daarbij therapeutisch te worden?

Ontwikkelen van talent is juist voor deze kinderen nog veel belangrijker dan we altijd al dachten. Tijdens deze avond verkennen we hoe talent en veerkracht samenhangen. En hoe wij als professionals daarbij kinderen kunnen ondersteunen door hen van binnenuit te versterken. Ontdekken en het laten groeien van talent is daarbij een belangrijk middel. De talentenbril is daarbij een belangrijk instrument. Dat vraagt ogen die werkelijk op zoek gaan, naar talent op identiteitsniveau, en een waarderende onderzoekende houding. Geen talent is geen optie.

Opbrengst

 • Wat is talent?
 • Wat betekent versterken van binnenuit?
 • Hoe dragen positieve emoties bij aan veerkracht bij kinderen?
 • Hoe kunnen we vanuit de talentenbril bouwen aan de veerkracht en deze kinderen versterken van binnenuit?
 • Uitleg over talent, positieve emoties en veerkracht en kijken voorbij gedrag

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor iedereen die met kinderen werkt, zoals: intern begeleiders, ambulant begeleiders, jonge-kindspecialisten, gedragsspecialisten, beeldbegeleiders en specialisten begaafdheid.

Programma

Deze bijeenkomst vindt 4 maart van 19.30 tot 21.00 uur plaats.

19.30Start en ontmoeten aan de hand van talenten
19.50Uitleg over talenten en veerkracht
20.10Korte oefening over eigen veerkracht
20.20Uitleg kijken voorbij gedrag
20.35Korte oefening 'rond kijken achter gedrag'
20.50Ruimte voor vragen en afronding
21.00Afsluiting

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist.

Over de speker

Els Pronk komt uit het onderwijs en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van talentontwikkeling. Samen met Luk Dewulf is zij initiatiefnemer van het project van de Kindertalentenfluisteraar. Met Elke Busschots heeft ze drie boeken geschreven over talent, veerkracht en achter het gedrag van kinderen kijken.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 4 maart 2024
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • Online bijeenkomst