Teken je gesprek

De regiogroep Zuid-West organiseert op 19 april 2021 een online bijeenkomst voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Teken je gesprek

 

De spreker is Annemarie Laseur

 

Korte inhoud van de lezing

“Teken je gesprek®” is een interactieve, visuele gespreksmethode voor begeleiders van kinderen (vanaf ongeveer zeven jaar), jongeren en volwassenen. De methode is ontwikkeld door Adinda de Vreede en inmiddels zijn er drie boeken verschenen; Teken je gesprek over Faalangst, Teken je gesprek over Gedrag en Teken je gesprek over Werkhouding. Tijdens deze lezing worden de uitgangspunten van de methode besproken en maak je kennis met de verschillende sjablonen die zijn ontwikkeld rondom gedrag, denken en werkhouding. Samen oefenen we met de Actiespin, één van de sjablonen van Teken je gesprek. Zo kan je zelf ervaren hoe het is om met Teken je gesprek te werken en dit direct toe te passen in je eigen praktijk!

Opbrengst aan het eind van de avond

Tijdens de lezing gaan we in op de basishouding en basisprincipes van Teken je gesprek ®. Hoe kan je starten met een leerling of leerkracht? Daarna gaan we kort in op de verschillende toepassingen rondom gedrag, faalangst en werkhouding. Omdat Teken je gesprek praktisch is ervaren jullie tijdens de middag hoe het is om aan de slag te gaan met één van de sjablonen, we doen dat met de actiespin.

Voorkennis: Voorkennis is niet nodig. Teken je gesprek® is geschikt voor iedereen die gesprekken voert met kinderen, pubers en volwassenen. Ben je werkzaam in het PO/VO/MBO? Werk je als gedragsspecialist, remedial teacher, coach, intern begeleider, beeldbegeleider, begeleider hoogbegaafdheid, orthopedagoog, mentor? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Schrijf je dan in en laat je verrassen door de mogelijkheden van Teken je gesprek ®

Benodigdheden:
Papier (3x een vel A3 of A4tjes aan elkaar geplakt) en stiften
Kwaliteiten en gevoelenskaarten (krijg je via de mail van ons)

Tijd: 19.30-21.30 uur

Studiebelasting: 2 uur

Achtergrond van de spreker

Annemarie Laseur heeft als leerkracht, intern begeleider en remedial teacher ruime ervaring in het onderwijs. Na het behalen van haar Master SEN diploma in 2012 heeft ze haar eigen RT-praktijk opgericht. Omdat leerproblemen vaak hand in hand gaan met sociaal emotionele problemen is ze zich verder gaan specialisten in (kinder)coaching. Inmiddels begeleidt ze kinderen, pubers, ouders en leerkrachten met uiteenlopende problemen. Sinds 2014 werkt ze met Teken je gesprek® en ze is er trots op dat ze sinds 2016 trainer Teken je gesprek® is en deze werkwijze verder mag uitdragen.

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 19 april 2021
  • Leden
    € 17,50
    Niet-leden
    € 35,00
  • Online bijeenkomst