Vergroten zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn

Sprekers Bernadet Putto en Nathalie Jans

Inhoud

Leren leren, hoe werkt dat nou? Of, preciezer geformuleerd: hoe kan een leraar een leerling leren leren? En wat is nodig om de leerling ook zelfkennis en zelfbewustzijn in te laten zetten in zijn eigen leerproces? Steeds vaker gaat het in het onderwijs, naast het schoolse leren, over “Wie ben ik?” en “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”.
Hoe kunnen zelfkennis en lichaamsbewustzijn helpen bij het beantwoorden van deze vragen? Dit is vaak een vraagstuk voor leerlingen met hoogbegaafd gedrag, maar onze ervaring is dat dit passend is voor iedereen: van bovenbouw PO tot het bejaardenhuis!

Deze bijeenkomst is gebaseerd op een lessenreeks die is ontwikkeld om actief met de vragen over zelfkennis en het lichaamsbewustzijn bezig te zijn. In de hedendaagse maatschappij heerst steeds minder een taboe op het praten over onderwerpen als gevoelens en mentale gezondheid. Het is steeds normaler om niet alleen naar een dokter of fysiotherapeut, maar ook naar een psycholoog of vaktherapeut te gaan.
Als onderwijsprofessionals zijn wij ervan overtuigd dat je een school niet alleen met je “hoofd” kunt doorlopen. Het lijf is een essentieel onderdeel van je persoonlijkheid en de bewustwording hiervan is dan ook erg belangrijk. Je neemt je lijf altijd mee en daarbij is je lijf door onder andere alle hormonen steeds in ontwikkeling en verandering. Je lijf liegt niet.

Opbrengst

Tijdens deze bijeenkomst zullen we veel verschillende werkvormen uitvoeren, zodat jij enerzijds de ruimte krijgt om je eigen zelfkennis en lichaamsbewustzijn te vergroten, maar juist ook handvatten krijgt om de werkvormen over te brengen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die werkt met mensen. Door de grote variatie en een hoog praktisch doe-gehalte, is deze bijeenkomst voor alle begeleiders leerzaam. Als je al met mensen en/of groepen werkt, kun je het geleerde meteen in de praktijk toepassen.

Programma

19:00 uurStart lezing
19:30 uurDoen en ervaren van werkvormen
20:45 uurDiscussie en mogelijkheid om vragen te stellen
21:00 uurAfsluiting

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereis.

Over Bernadet Putto en Nathalie Jans

Bernadet Putto is coördinator hoogbegaafdheid op VO-scholen en ambulant begeleider voor hoogbegaafde middelbare scholieren en scholieren met problemen op het gebied van executieve functies.
Nathalie Jans is psychomotorisch therapeut (gespecialiseerd in werken met cliënten met hoogbegaafd gedrag) en promovenda (www.vroeginterventieadhd.nl).

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 8 november 2023
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • LBBO
  Leyenseweg 113 A5
  3721 BC Bilthoven