Workshop ‘Hoor je ’t wel? En dan?’

Spreker Inger Steinmetz

Inhoud

Gastvrij zijn voor elke stem. Het blijft koud in gesprekken waarin je luistert om te ontvangen. De temperatuur loopt op naarmate je in het gesprek als luisteraar erkenning geeft. Wat staat je als luisteraar in de weg om die te geven? En hoe kom je daar voorbij? Je leert zien dat je vaak luistert vanuit oordeel, angst of eigen behoefte. Maar ook hoe je daar voorbij kunt komen. In de bijeenkomst gaan we met behulp van de luisterthermometer beelden bekijken en beluisteren. Daarnaast oefenen we met het instrument ‘6 vaardigheden’ onze eigen vaardigheid om te begrijpen en te aanvaarden.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor beeldbegeleiders en andere begeleiders in het onderwijs.

Programma

De bijeenkomst is opgebouwd uit vier centrale delen, waarna elk centraal deel geoefend wordt met beeld.

16:30 uurStart workshop, waarbij afwisselend plenair en in kleine groepen gewerkt wordt.
18:00 uurPauze met broodjes
19:45 uurAfronding en evaluatie
20:00 uurEinde

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist. Wel vragen we dat deelnemers een (opgeladen) laptop meenemen, waarop geluid is af te spelen. Zo kan er tijdens de bijeenkomst in groepjes naar beelden worden gekeken.

Over de sprekers

Inger Steinmetz is gecertificeerd beeldbegeleider. Daarnaast is zij opleider van beeldbegeleiders voor Stichting LEERkracht en heeft zij voor E-Wise een digitale module ontwikkeld. Als zelfstandig beeldbegeleider/coach ondersteunt zij netwerken van beeldbegeleiders. Ook is ze bij de LBBO betrokken als coördinator kwaliteitskringen van de afdeling Beeldbegeleiders. Haar motto is: beeld zegt zoveel meer dan honderd woorden.
Haar passie is het ondersteunen van een ontwikkeling bij leraren door hen in hun kracht te zetten.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 9 september 2024
 • Leden
  € 67,50
  Niet-leden
  € 87,50
 • Basisschool Aventurijn
  Antoniusstraat 2
  4758 AM Standdaarbuiten