Beurs Beter Begeleiden 2018

 

 


De wereld om ons heen verandert razendsnel. Nieuwe technologieën maken steeds meer mogelijk, nieuwe inzichten en ontdekkingen zetten vertrouwde beelden en aannames op hun kop. Ook het onderwijs en de praktijk van de begeleider in de school verandert daardoor steeds vaker en sneller.

Is dat een probleem? Nee, hooguit ‘lastig’. Want het kost tijd om nieuwe inzichten te doorgronden nieuwe kennis tot je te nemen en nieuwe werkwijzen aan te leren. Alles is in beweging en alles verandert.

Dat leidt gelukkig ook weer tot nieuwe dynamiek en energie. Die energie boren we graag samen met jou aan op 17 april 2018 tijdens de Beurs Beter Begeleiden. Op de beursvloer vind je een staalkaart van de nieuwste materialen en methoden en kun je met vakgenoten in gesprek. De verschillende sprekers zetten tijdens de lezingen je brein in beweging,

Dagvoorzitter: Kim Coppes
Jouw dagvoorzitter van vandaag is debatleider, interviewer en trainer communicatie-en gesprekstechnieken. Al die functies gebruikt ze graag door elkaar, want improviseren ligt haar. Zij introduceert en bevraagt onze sprekers en organiseert het gesprek met de zaal. Kim is initiatiefnemer van en geeft de training Leren Modereren, met de internationale versie Mastering Moderation tot professioneel dagvoorzitter/gespreksleider.

Sprekers*:

Jitske Kramer, corporate antropoloog (10.15-11.15 uur)
Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de wetenschappelijke discipline van de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Jitske zal spreken over cultuurverandering, maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of de bekende managementliteratuur. In deze lezing zullen we het hebben over hoe mensen culturen vormen. Over de magie van veranderen, totems en de invloed en rol die leiders en begeleiders hebben in verandering. Jitske is auteur van Wow! Wat een verschil, Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid, Normaal is anders en samen met Danielle Braun schreef zij het prijswinnende boek De Corporate Tribe.

   

Om het interview met Jitske te lezen, klik hier

In gesprek (11.15-12.00 uur)

Begeleiders spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de kennisoverdracht en interactie tussen leraar en leerling. Begeleiders vergroten de mogelijkheden van leraren en verbinden de nodige partners rond het kind. De samenwerking met deze partners is van belang om de kinderen met een speciale leerbehoefte optimaal te kunnen begeleiden als school. Hoe organiseer je dat? Wat zijn de (on)mogelijkheden en valkuilen? Waar liggen de kansen en belemmeringen?

Rinda den Besten, voorzitter van de PO-raad, Jessica Tissink, senior beleidsadviseur bij de VO-raad, en Ellen Verheijen, beleidsadviseur bij de MBO-raad, gaan onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppens in gesprek met elkaar en de zaal over de rol van begeleiders in de school en de samenwerking met ketenpartners. Dé kans om hen uw vragen voor te leggen!

Ruud Veltenaar filosoof, trendwatcher, TEDx spreker (13:15-14:15)

De wereld verkeert niet in een financiële of economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk. Tijdens de Beurs Beter Begeleiden 2018 verschaft Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en biedt hij concrete hoop op een betere wereld. Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken? Hij zal een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan

   

Om het interview met Ruud te lezen, klik hier

Jérôme Gijselaers, universitair docent bij de Open Universiteit (14.15-15.15 uur)

Zijn jouw studenten ook altijd moe? Of zitten ze suf in je les? En peppen ze zichzelf op met energiedrankjes? En ben je benieuwd wat je zelf kunt doen om je studenten actiever te krijgen en ze beter te laten leren? Als onderzoeker & docent bij het Welten-instituut, het onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie van de Open Universiteit doet Jérôme onder andere onderzoek naar het effect van leefstijl op leergedrag. Hij vertelt over zijn onderzoek en deelt zijn inzichten over de mogelijkheden om kinderen beter te laten presteren.

    

Om het interview met Jérôme te lezen, klik hier

Johan Goossens, cabaretier (16.00-16.45)
Johan is docent, schrijver en cabaretier. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. Op basis van zijn ervaringen voor de klas, maakt Johan zijn derde programma: 'Leer mij de mensen kennen. Dat is door de VSCD-jury genomineerd voor de Neerlands Hoop-prijs. Zijn ervaringen voor de klas vormen de basis voor zijn ludieke kijk op onderwijs, de veranderingen en het klimaat in de klas.

    

Om het interview met Johan te lezen, klik hier

Programma* 

09.00 - 10.00 uur

Ontvangst met informatiemarkt

Vanaf 09:00 uur ben je van harte welkom in de Midden-Nederland Hallen. Kom bijtijds en bezoek de beursvloer waar meer dan 60 organisaties hun producten en diensten presenteren. Ontdek de nieuwste methoden, publicaties en instrumenten. Ontmoet collega’s en praat bij onder genot van een kop koffie. 

10.00 - 10.15 uur

Welkom door Kim Coppes, dagvoorzitter

10.15 - 11.15 uur

Jitske Kramer, corporate antropoloog

11.15 - 12.00 uur 

In gesprek

12.00 - 13.15 uur

Lunch + informatiemarkt

Geïnspireerd, vol energie kunt u genieten van de lunch. Ook dan staan de standhouders op de beursvloer klaar om u te informeren over actuele ontwikkelingen in uw vakgebied. Leg uw vragen voor, ontdek nieuwe visies en methoden. Netwerk met collega’s en ontmoet vakgenoten.

13:15-14:15

Ruud Veltenaar filosoof, trendwatcher, TEDx spreker

14.15 – 15.15 uur

Jerôme Gijselaers, onderzoeker & docent onderwijswetenschappen bij de Open Universiteit

15.15 - 16.00 uur

Pauze + informatiemarkt

Even op adem komen, een telefoontje plegen, bijpraten met die collega, of toch snel even langs die ene stand op de beursvloer? De keuze is aan jou!

16.00 - 16.45 uur

Cabaretier Johan Goossens  

16.45 - 17.30 uur
 

Mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar na te praten en te netwerken.

 

De Beurs Beter Begeleiden 2018 is gevalideerd door het lerarenregister.

Prijs:
Leden: € 149,--
Niet leden € 199,--

Locatie

Midden Nederland Hallen
Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld

Meer informatie over de locatie klik hier

Exposanten

Voor meer informatie over de deelnemende exposanten klik hier

 

* onder voorbehoud

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Bij annuleringen binnengekomen na 16 februari 2018, maar voor 16 maart 2018 bereken wij 50% van de deelnamekosten. 
Bij annuleringen binnengekomen na 16 maart 2018 maar voor 1 april 2018 berekenen wij 75% van de deelnamekosten. Annuleringen die na die tijd bij ons binnen komen kunnen wij niet meer in behandeling nemen. De deelnamekosten worden dan volledig in rekening gebracht.