Regio West

Op deze pagina vind je meer informatie over de bestuursleden en de intervisieleiders van regio West.

Het bestuur:

  • Hante Visser
  • Maaike van der Ster
  • Irene Pronk
  • Carla van Wieringen

Mijn naam is Hante Visser en ik ben werkzaam als Intern Begeleider en leerkracht op een basischool in Den Haag. Ik vind het een waardevolle combinatie om naast het coördineren van de zorg ook zelf voor de klas te staan. Daarnaast ben ik betrokken bij het traject van de Academische Pabo en begeleid ik vierdejaars studenten bij hun Bacheloronderzoek.
 

 

Mijn naam is Maaike van der Ster. Samen met mijn man, woon ik in Overveen. Mijn dochters zijn inmiddels volwassen, studerende meiden. Ik heb een zeer ruime ervaring in het onderwijs. Eerst als leerkracht van verschillende klassen, later als educatief therapeut van psychiatrische patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. Daar heb ik pas echt geleerd wat onderwijsbehoeften kunnen zijn. Ik ben nu al weer acht jaar werkzaam als ambulant begeleider bij cluster-3 en heb sinds 2010 ook een eigen bedrijf, ‘ster-onderwijsondersteuning’, waarmee ik intern begeleiders vervang en coach.Vanwege de grote veranderingen, als passend onderwijs en de mogelijkheden van ict in het onderwijs, worden leerkrachten gedwongen een nog nieuwsgieriger en vooral ook leergieriger houding hebben. Om daaraan tegemoet te komen is samenwerking en het delen van expertise tussen LBBO-leden erg belangrijk. Ook daarom lever ik mijn bijdrage aan de LBBO.

  

Mijn naam is Irene Pronk en ik ben werkzaam als Intern Begeleider voor Stichting Panta Rhei op een Daltonbasisschool in Leidschendam. Ik heb 35 jaar ervaring in het onderwijs. Mijn loopbaan ben ik begonnen als groepsleerkracht, hierna ben ik van Remedial Teacher naar Intern Begeleider gegroeid. Het onderwijs is flink in beweging, om mezelf hierin mee te laten groeien, volg ik op dit moment de Master Sen Specialist begeleiden. 

Mijn naam  is Carla van Wieringen. Ik werk met veel plezier twee dagen als Intern Begeleider en één ochtend als groepsleerkracht voor groep 3 op de Johannes Postschool in Hazerswoude.
In 2007 heb ik de Pabo afgerond. Ik was toen al werkzaam als leerkrachtondersteuner op een  ZML-school in Alphen aan den Rijn.
Naast groepsleerkracht werd ik Remedial Teacher op een reguliere basisschool. Na de opleiding IB/RT ben ik Intern Begeleider geworden in 2010.
Het is inspirerend om lid te zijn van de beroepsgroep, op deze manier kun je ervaringen en kennis met elkaar delen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijsveld.  Ik hoop veel van u via de regioavonden te ontmoeten!