Menukaart Nationaal Programma Onderwijs beschikbaar

De menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs is beschikbaar. Het keuzemenu met bewezen effectieve interventies is bedoeld om basisscholen, middelbare scholen en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen om de gevolgen van corona aan te pakken. Zowel op het gebied van leervertraging, als het welzijn van leerlingen. Scholen hebben ruimte om een aanpak te kiezen die het beste bij hun situatie past.
De menukaart is tot stand gekomen in samenwerking met leraren, schoolleiders, onderwijsorganisaties en wetenschappers en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het keuzemenu wordt de komende tijd doorontwikkeld, bijvoorbeeld met extra aandacht voor beroepsgerichte vakken en loopbaan oriëntatie.

Meer informatie over de menukaart en het Nationaal Programma Onderwijs is te vinden op de speciale website die vanaf vandaag live is. Deze website zal de komende periode steeds verder worden uitgebreid en verbeterd. Op 17 mei start een helpdesk en advieslijn via het gratis nummer (0800) 424 04 24. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 16:00 uur.

Lees ook het artikel in Trouw over de menukaart: Er komt een menukaart met onderwijsprogramma’s. Maar hoe weet je welk programma werkt?