Vacature: Intern begeleider Taalschool in Hilversum

De Taalschool in Hilversum is op zoek naar een intern begeleider (0.6 FTE)

 

Wil jij meebouwen aan het openbaar onderwijs in Hilversum? In teams waar leren mag en kan? Wij zijn zeer benieuwd wat jij te brengen hebt!

Vanwege vertrek van onze collega zijn we per 1 oktober a.s. op zoek naar een

Intern Begeleider (0,6 fte) voor De Taalschool in Hilversum

 

Ben jij een Intern Begeleider met ruime kennis van en ervaring met gedragsproblematiek en goede beheersing van didactiek? Dan ben jij de Intern Begeleider die goed bij ons past!

Onze school: De Taalschool

Wij zijn een openbare basisschool voor nieuwkomers. Onze school heeft een regiofunctie voor kinderen die sinds kort in Nederland zijn. Wij zorgen ervoor dat ze binnen een jaar de Nederlandse taal aanleren en helpen hen bij inburgeren. We bieden een intensief taalprogramma aan en gaan regelmatig met de kinderen op stap, zodat ze de Nederlandse cultuur leren kennen. Onze leerlingen komen van over de hele wereld. Op dit moment hebben we 29 nationaliteiten op onze school. De achtergronden van de ouders van onze leerlingen zijn heel divers, zoals vluchtelingen, arbeidsmigranten en expats. Kortom: een zeer diverse leerlingenpopulatie. Een leuke uitdaging voor onze nieuwe collega!

Leerkrachten ondersteunen elkaar en in veel groepen worden onderwijsassistenten ingezet. De groepen zijn niet groot, maar het wisselt wel gedurende het jaar. Onze leerlingen stromen namelijk op 2 momenten in het jaar uit naar een reguliere basisschool.

Voor De Taalschool is het belangrijk dat onze nieuwe collega affiniteit heeft met onze doelgroep. Je hebt bij voorkeur ervaring als Intern Begeleider op een kleurrijke basisschool waar je kennis hebt opgedaan met het werken met leerlingen met een niet-westerse achtergrond en inzicht hebt verkregen in NT-2 onderwijs. Het is ook belangrijk dat je ervaring hebt met meertaligheid en je de rol hebt gehad als taalcoördinator.

Je wordt bij ons goed ondersteund door sterke en sociale collega’s. Samen zorgen we voor een veilige school waar leerlingen met plezier naar toe gaan.

Dit vragen we van je

Als ervaren Intern Begeleider zet jij graag je kennis en ervaring in om het enthousiaste en gedreven team van de Taalschool te begeleiden. Je hecht veel waarde aan een vriendelijk en veilig leerklimaat en het stimuleren van sociaal-emotionele vaardigheden, talenten en mogelijkheden.

Je hebt een begeleidende en coördinerende rol bij het maken van groepsplannen, individuele hulpplannen en je bent verantwoordelijk voor het structureren en bijhouden van leerlingendossiers. Het afleggen van klassenbezoeken, voeren van gesprekken met ouders en het coachen van collega’s behoren ook tot je takenpakket.
Je werkt intensief samen met de schoolleiding en zet je kennis en ervaring in om de leerlingen én het enthousiaste en gedreven team optimaal te begeleiden. Je maakt deel uit van het IB-netwerk van de stichting Stip Hilversum, wat je een mogelijkheid biedt tot sparren en kennisontwikkeling.

De ideale kandidaat

• is in het bezit van een afgeronde pabo-opleiding en bij voorkeur een master, óf je bent bereid deze te gaan volgen;
• heeft ruime ervaring als intern begeleider of als leerkracht met een coördinerende functie binnen een kleurrijke school;
• heeft inzicht in NT2 onderwijs en heeft ervaring als taalcoördinator;
• is in staat om vanuit een helikopterview te kijken naar het schoolaanbod, de aanpak en de resultaten en kan op basis hiervan onderwijsinhoudelijke keuzes adviseren;
• heeft ervaring met handelingsgericht en opbrengstgericht werken;
• is daadkrachtig, zelfverzekerd en staat stevig in zijn/haar schoenen;
• maar is ook flexibel, oplossingsgericht, creatief, heeft een open houding en kan goed zelfstandig werken;
• beschikt over sterke communicatieve en coachende vaardigheden;
• draagt bij aan een goede teamsfeer en teamontwikkeling.

Wij bieden jou

• Een salaris conform de CAO PO, schaal L11 (€ 2758,00 – € 4434,00);
• Een tijdelijk dienstverband met ingang van 1 oktober 2021 of zo snel mogelijk daarna, met uitzicht op vast;
• Wij begeleiden je gedurende het inwerktraject. Dit doen wij door middel van coaching en individuele gesprekken;
• Binnen Stip maak je deel uit van het netwerk van intern begeleiders;
• Een leuk en enthousiast team van onderwijsprofessionals;
• Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via onze eigen STIP-academie;
• Reiskostenvergoeding (o.b.v. cao PO), vakantie-uitkering 8% en eindejaarsuitkering van 6,3%;
• Collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en andere producten;
• Korting op de kosten van je sportabonnement via bedrijfsfitnessonline;
• Een fiets- of pc-privéregeling en een en een fiscale regeling voor woon-werkverkeer.

Informatie en sollicitatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie van IB-er kun je contact opnemen met Caroline van Veen, lid College van Bestuur, te bereiken via 06-12709107 of cveen@stiphilversum.nl. Voor schoolinhoudelijke informatie verwijzen we je naar de directeur van de Taalschool Jacqueline van de Bor te bereiken op 06-3960 7778 of directie@dedubbeldekker.nl.

Je motivatiebrief en CV, onder vermelding van intern begeleider De Dubbeldekker, kun je tot 14 september mailen naar: vacature@stiphilversum.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, mail dan ook naar vacature@stiphilversum.nl.
De eerste gespreksronde staat gepland op woensdagmiddag 22 september.