12 februari 2019 (Dongen): Daarom schrijven!

InschrijvenDe regiogroep Zuid-West organiseert op 12 februari 2019 in Dongen een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is

Daarom Schrijven!


De spreker is Gerda Broekstra 

Korte inhoud van de lezing
Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid. Het gaat ook om het leren structureren en ordenen van kennis en inzicht. Het is dus een leervaardigheid, die leerlingen nodig hebben om zich kennis eigen te maken. Deze leervaardigheid mag niet verloren gaan. Door zelf te schrijven, wordt kennis actief verwerkt in de hersenen, omdat het gekoppeld wordt aan de specifieke motorische patronen van elke letter en dus van elk woord wat opgeschreven wordt.

Onderwerpen die aanbod komen:

  • (Senso) motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs
  • Schrijven: wat leren we leerlingen eigenlijk als we ze het vak schrijven aanbieden? En met welk doel?
  • En is het nog wel zinvol dat we leerlingen nog leren schrijven? Ze gaan toch later alleen maar typen!


Opbrengst aan het eind van de avond
Inzicht dat schrijven een onmisbare vaardigheid is, die leerlingen nodig hebben om te kunnen leren. Door leerlingen niet meer (goed) te leren schrijven, ontnemen we ze de kans deze  leervaardigheid zich eigen te maken. 

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

Achtergrond van de spreker
Gerda Broekstra is in 1992 afgestudeerd als ergotherapeut en heeft zich daarna gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, vnl. binnen diverse schoolsettingen ( zml, mytyl- en tytylonderwijs). Vanaf 2007 werkzaam als ergotherapeut binnen REC3, zodat ook het reguliere onderwijs haar werkveld werd.  Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig ergotherapeut binnen het onderwijs en gestart met haar eigen bedrijf ‘De Schrijfvriend’, met als missie ‘elk kind een leesbaar handschrift!’


In het kort
Datum: 12 februari 2019
Waar:  KBS Noorderpoort
Adres: Otterdonk 5
Postcode en plaats: 5103 GN Dongen

Kosten: € 17,50  (incl. btw) voor leden en € 35,- (incl. btw) voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Eerste deel- ervaringsopdracht

20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel 
21.30 uur Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven