13 februari 2019 (Enschede) Bewegend leren

InschrijvenDe regiogroep Oost zal op 13 februari 2019 een bijeenkomst organiseren voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Bewegend leren

 

De spreker is Gabriëlle Alberink  

Korte inhoud van de lezing

Hoor je ook steeds vaker hoe belangrijk het bewegen is? Ons brein is elastisch en groeit wanneer we uitgedaagd worden. Hierdoor maken we steeds meer linken en gaat het leren makkelijker. In de lezing gaan we kort in op de verschillende onderzoeken naar bewegend leren en het effect hiervan op onze hersenen.
We hebben onze beide hersenhelften nodig om bijvoorbeeld te kunnen rekenen of spelling, maar ook bij het leren van ons huiswerk. Wanneer je plezier hebt leer je beter dus niet stil zitten, maar bewegen. Hoe? Dat hoor je tijdens deze lezing! We gaan natuurlijk ook zelf lekker bewegen.

Opbrengst aan het eind van de avond
- Je hebt kennis gekregen van het belang van bewegen voor het activeren van onze hersenen, waardoor we betere leerresultaten mogen verwachten;
- je hebt inzicht gekregen dat we voor bijvoorbeeld een rekensom beide hersenhelften nodig hebben om tot een oplossing te komen;
- je hebt zelf ervaren welke oefeningen u kunt inzetten om uw hersenen voor een leeractiviteit te activeren;
- je hebt ideeën gekregen en ook zelf ervaren die u de volgende dag al meteen kunt inzetten in uw klas/praktijk.

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

Achtergrond van de spreker
Gabrielle Alberink is van origine leerkracht. Ze heeft een eigen praktijk 'RT Praktijk Hengelo', waar ze met kinderen werkt die op een andere  manier leren en een onderwijscentrum 'In Balans Leren', waar ze cursussen geeft op het gebied van Bewegend Leren, Reflexintegratie en Visuele Screening.

In het kort
Datum: 13 februari 2019
Waar: Onderwijscentrum Het Roessingh
Adres: Roessinghbleekweg 35
Postcode en plaats: 7522 AH Enschede

Kosten: € 17,50  (incl. btw) voor leden en € 35,- (incl. btw) voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur          Lezing
20.30 uur          Pauze met koffie en thee
20.45 uur          Tweede deel lezing & het beantwoordvan van vragen
21.30 uur          Afsluiting 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven