14 november Kwaliteiten in Pedagogisch Handelen (KIPH) in Beeld

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)De Landelijke beroepsgroep voor Beeldbegeleiders organiseert op donderdag 14 november een bijscholingsavond voor Beeldbegeleiders.

Het thema van deze avond is

Kwaliteiten In Pedagogisch Handelen (KIPH) in Beeld 

 

De sprekers zijn: Marijke Reith en Joyce Scheltens

Korte inhoud van de bijeenkomst:
Kennismaken met de verdiepende beeldcoach/begeleidings methodiek Kwaliteiten In Pedagogisch Handelen in Beeld. Wetenschappelijke inzichten laten zien dat de begeleiding van leerkrachten doorgaans gericht is op wat ze doen in interacties met leerlingen met gedragsproblemen. Er wordt niet of veel minder gekeken naar wat zij voelen en denken, wat de relatie daartussen is, en de sturende werking daarvan op het pedagogisch handelen. Reflectie op kwaliteiten maakt zichtbaar hoe het dagelijks handelen verbonden is met de professionaliteit van de leerkracht. De training KIPH in Beeld is een essentiële uitbreiding op de vaardigheden als beeldcoach/beeldbegeleider in het onderwijs. Het biedt een concrete methodiek die leerkrachten bewust maakt en een verrassend zelfinzicht geeft door systematische reflectie op kwaliteiten. 

Tijdens de bijeenkomt ontvang je Informatie over de methodiek KIPH in Beeld en ga je aan het werk met één van de instrumenten in combinatie met beeldmateriaal.

Opbrengst aan het eind van de middag
Oriëntatie op de KIPH in Beeld training
Kennismaken met één van de instrumenten uit de training

Achtergrond van de sprekers
Marijke Reith is opleider beeldbegeleiding bij Fontys OSO. Joyce Scheltens is opleider Beeldcoaching bij Inholland
Beiden zijn KIPH in Beeld coach en trainer.

In het kort:
Datum: 14 november 2019
Waar:  SBO de Evenaar
Adres: Dasseweide 1, 3437 WN Nieuwegein
Kosten: € 30,00 voor leden en € 47,50 voor niet leden

Programma
19:15 uur  inloop met koffie en thee
19:30 uur  Start bijeenkomst
20:30 uur  Pauze
20:45 uur  Vervolg bijeenkomst
21:30 uur  Afsluiting

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen

 

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)