17 oktober 2019 (Assen) Masterclass Kei in HoogbegaafdheidDe regiogroep Noord organiseert op 17 oktober 2019 een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Masterclass Kei in Hoogbegaafdheid   

 

De spreker is Frederike Cleveringa 

Korte inhoud van de lezing
In het onderwijs is de aandacht voor excellente en (hoog)begaafde leerlingen zo langzamerhand een vanzelfsprekendheid geworden. Professionals hebben de ambitie om deze kinderen zo goed mogelijk een passend aanbod of begeleiding te bieden. Heb jij de wens om de kwaliteit van de aanpak voor deze kinderen te willen verbeteren? Wil jij onder deskundige leiding met collega’s informatie en ideeën uitwisselen? Middels praktische voorbeelden, werkvormen en  fragmenten uit het boek KEI in Hoogbegaafdheid van Jan Kuipers, een boek waar vooral de praktijk centraal staat, word je meegenomen in een aantal onderwerpen rondom hoogbegaafdheid: 

  • Over welke kinderen hebben we het?
  • Welke leerbehoefte hebben deze kinderen?
  • Op welke wijze kun je deze leerbehoefte vertalen naar een goed aanbod?
  • Welke grenzen mag je stellen?

Opbrengst aan het eind van de avond

  • Aan het einde van de avond heb je kennis gemaakt met- en inzicht gekregen in het begrip hoogbegaafdheid;
  • Je kan hoogbegaafdheid herkennen, erkennen en waarderen;
  • Je hebt een manier aangereikt gekregen om de drempel in het omgaan met hoogbegaafdheid te verlagen;
  • Je hebt kennis gemaakt met uitdagende opdrachten.

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

Achtergrond van de spreker
In 2000 is Frederike, naast haar baan als leerkracht basisonderwijs, begonnen met het opzetten en vormgeven van klassen en onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen, zowel binnen als buiten de school. Ze is directeur geweest op de Montesorischool in Emmen en is als ECHA specialist is Frederike actief op het gebied van talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid.

Als Onderwijsadviseur van Cedin begeleidt Frederike leerkrachten en traint schoolteams op het gebied van (hoog)begaafdheid. Daarnaast begeleidt zij teams bij de invoering van het onderwijsconcept OA2SE en Kansrijke Combinatiegroepen en ontwikkelt zij, op het gebied van executieve functies, inspiratieboxen voor schoolteams om met leerlingen praktisch gerelateerd aan vakgebieden te oefenen op dit gebied.

Datum: 17 oktober 2019 
Waar:  Dr. Nassau College locatie Penta - Assen
Adres: Industrieweg 3, 9402 NP Assen

Kosten: € 17,50 voor leden en € 35,- voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur          Start van de lezing
20.30 uur          Pauze met koffie en thee
20.45 uur          Vervolg van de lezing
21.30 uur          Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.