19 september 2018 (Amsterdam) "Teken je gesprek- gedrag"

InschrijvenDe regiogroep West zal op 19 september 2018 een bijeenkomst organiseren voor begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

"Teken je gesprek- gedrag" 

De spreker is Bianca Leeuwerke

 

Korte inhoud van de lezing
Uitleg over “Teken je gesprek” en de basispricipes. Waarom werkt het tekenen van gesprekken zo goed. En waarom hebben mensen met autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of hoogbegaafden zoveel baat bij het visueel maken van een gesprek en de niet oordelende basishouding waar de visie van Teken je Gesprek van uitgaat.

Door gebruik te maken van vaste sjablonen, kleuren en symbolen, wordt er meer structuur aangebracht in het gesprek en komt vaak de informatie duidelijker binnen bij de ontvanger. Elk soort gesprek kent zijn eigen sjabloon, die elk hun meerwaarde hebben om de situatie en de informatie uit het gesprek duidelijk in kaart te brengen.

Opbrengst aaan het eind van de avond
Je hebt kennis gemaakt met de basisprincipes van Teken je Gesprek.  Je hebt daarnaast kennis gemaakt met één van de gesprekssjablonen van Teken je Gesprek op het specifieke onderwerp: gedrag.

Achtergrond van de spreker
Bianca is een ervaren trainer op het gebied van Teken je Gesprek. Adinda de Vreede is de oprichter van Teken je Gesprek. Het is een organisatie die veel (bij-)scholing en workshops geeft omtrent het visueel maken van gesprekken. Zij heeft ondertussen een aantal boeken gepubliceerd, waarin verschillende sjablonen gepresenteerd worden binnen een specifiek onderwerp. Het nieuwste boek (juni 2018) gaat over werkhouding. Daarnaast is er een boek over gedrag (2015) en over faalangst (2012). Zie voor meer informatie: www.tekenjegesprek.nl

In het kort
Datum: 19 september 2018
Waar:  SBO Tobiasschool
Adres: Rietwijkerstraat 55
Postcode en plaats: 1059 VX Amsterdam

Kosten: € 17,50 voor leden en € 35, - voor niet leden

Avondprogramma
19.00 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Start Workshop
21.00 uur Afsluiting 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven