20 maart 2019 (Nieuwegein) Bijscholingsbijeenkomst Kijken met kinderen

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)Op 20 maart 2019 organiseert de landelijke beroepsgroep voor beeldbegeleiders speciaal voor leden van de kwaliteitskringen en andere Beeldbegeleiders een bijscholingsavond.

Het onderwerp van deze avond is:

Kijken met kinderen, beeldbegeleiding met peerfeedback 


De spreker is: Vincent Klabbers
 

Korte inhoud van de bijeenkomst
Beeldbegeleiding is vooral bekend als een methodiek voor het verder ontwikkelen van het vakmanschap van een leraar. De toepassing van beeldbegeleiding die in deze workshop aan de orde komt, is hiervan afgeleid en heet ‘Kijken met kinderen’. Het is een groepshandelingsplan voor het verbeteren van het (leer)gedrag van kinderen, waarbij het deskundig gebruik van filmbeelden en foto’s het verschil maakt.

Opbrengst aan het eind van de avond
Kijken met kinderen is een werkwijze met een specifieke opbouw waarbij aan het vakmanschap van de begeleidend docent of beeldbegeleider hoge eisen worden gesteld. Je maakt kennis met de opbouw van een traject KMK en met het vakmanschap dat verreist is om een dergelijk traject te kunnen begeleiden.

Achtergrond van de sprekers
Vincent Klabbers is pedagoog en als hogeschooldocent verbonden aan Hogeschool De Kempel in Helmond. Een flink gedeelte van zijn werk besteedt hij aan beeldbegeleiding in diverse vormen (individuele coaching, docent basisopleiding, docent kijken met kinderen, beeldbegeleiding als opleidingsdidactiek en trainer van lerarenopleiders op de PABO).
Zie voor aanvullende informatie de website van Vincent: www.beeldbegeleiding.info

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

In het kort
Datum: 20 maart 2019
Waar:  SBO de Evenaar
Adres: Dasseweide 1, 3437 WN Nieuwegein

Kosten: €30,- voor leden en €47,50 voor niet-leden

LET OP! Er is maximaal plek voor 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in.  

Avondprogramma
19:15 uur  inloop met koffie en thee
19:30 uur  Start bijeenkomst
20:30 uur  Pauze
20:45 uur  Vervolg bijeenkomst
21:30 uur  Afsluiting

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)