20 maart 2019 (Zoetermeer) Motivatieproblemen bij hoogbegaafde leerlingen

InschrijvenDe regiogroep West organiseert op 20 maart 2019 een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Motivatieproblemen bij hoogbegaafde leerlingen

 

De spreker is Veronique Swillens 

Korte inhoud van de lezing
Een hoogbegaafde leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt…
Een hoogbegaafde leerling, die je verrijkingswerk biedt, maar er maar niet enthousiast van lijkt te worden….
Een leerling in een plusklas, die maar niet vooruit te branden lijkt…

In deze workshop gaan we dieper in op motivatieproblemen bij hoogbegaafde leerlingen. We maken gebruik van de motivationele benadering. Aan de hand van een casus bekijken we onder andere het eigenaarschap van de leerling en het geboden werk. We nemen de mindset onder de loep en ook komt de frustratietolerantie aan de orde. En wat maakt motivatieproblemen bij hoogbegaafden anders dan bij de andere leerlingen?

Opbrengst aan het eind van de avond
Een workshop heet niet voor niets WORKshop; we gaan dus ook aan de slag, aan de hand van de geboden informatie. De bedoeling is dat je de workshop verlaat met een aantal praktische handvatten, die je al de volgende dag zou kunnen toepassen…

Om nog meer uit deze workshop te kunnen halen, is het handig je eigen casus over een (vermoedelijk) hoogbegaafde leerling met motivatieproblemen mee te nemen. Met jouw eigen casus in de hand zul je het probleem van verschillende invalshoeken gaan bekijken om zo tot een mogelijke aanpak te komen.

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

Achtergrond van de spreker
Veronique Swillens is gecertificeerd Talentbegeleider en specialist hoogbegaafdheid. Na jarenlange ervaring met o.a. het werken met hoogbegaafde leerlingen als leerkracht en specialist op basisscholen en binnen een scholenstichting, heeft zij sinds enkele jaren haar eigen bureau: “Ster(k) in hoogbegaafdheid”. Naast individuele begeleiding en onderzoeken, werkt Veronique ook veel met scholen samen binnen arrangementen. Maar bovenal gelooft zij in een olievlekwerking: zij verzorgt opleidingen, trainingen en studiedagen. Ook begeleidt Veronique scholen binnen verandertrajecten naar beter passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen.

In het kort
Datum: 20 maart 2019 
Waar:  De Meerpaal
Adres: Rakkersveld 137
Postcode en plaats: 2722 BN Zoetermeer

Kosten: € 17,50  (incl. btw) voor leden en € 35,- (incl. btw) voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur          Start van de workshop
20.30 uur          Pauze met koffie en thee
20.45 uur          vervolg workshop
21.30 uur          Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven