22 mei 2019 Inspiratiemiddag: Krachtgerichte beeldcoaching: benutten van het psychologisch kapitaal

InschrijvenDe Landelijke beroepsgroep voor Beeldbegeleiders organiseert op woensdag 22 mei een inspiratiemiddag voor Beeldbegeleiders.

Het thema van deze inspiratiemiddag is

Krachtgerichte beeldcoaching
benutten van het psychologisch kapitaal

 

De spreker is: Fred Korthagen 

Hoe kun je als beeldcoach het zichtbare gedrag verbinden met de kracht van de persoon? Hoe kun je mensen helpen hun interne belemmeringen te overwinnen?
Prof. dr. Fred Korthagen ontwikkelde samen met zijn collega’s de methodiek van Krachtgericht coachen, die inmiddels door vele beeldcoaches wordt toepast. In de bijeenkomst worden de basisprincipes van Krachtgericht coachen uiteengezet, waarna de deelnemers hiermee actief aan de slag gaan. Zo wordt duidelijk hoe bij beeldcoaching aandacht voor de buitenkant (zichtbaar gedrag) verbonden kan worden met aandacht voor de binnenkant: de bronnen van het gedrag en de optimale doorwerking van persoonlijke kwaliteiten in vaardigheden en gedrag.
Het ui-model helpt om in de coaching verschillende aspecten in het functioneren met elkaar te verbinden. Aangetoond is dat dit leidt tot 3D-leren: leren dat Diepgaand en Duurzaam is en Doorwerkt in gedrag.

Opbrengst aan het eind van de middag
Het geleerde kan direct worden toegepast in elk coachinggesprek en leidt tot diepgaande en duurzame opbrengsten van de coaching.

Achtergrond van de spreker
Fred Korthagen is emeritus hoogleraar onderwijskunde van de Universiteit Utrecht en heeft als specialisaties het opleiden van leraren, training, coaching en (kern)reflectie. Hij publiceerde honderden internationale artikelen en diverse boeken. Hij kreeg verschillende internationale prijzen. Hij verzorgde eerder een aantal cursussen krachtgericht coachen voor beeldbegeleiders, georganiseerd door de LBBO.

In het kort
Datum: 22 mei 2019
Waar:  SBO de Evenaar
Adres: Dasseweide 1, 3437 WN Nieuwegein
Telefoonnummer locatie op 22 mei: 06-23388346/06-244660540

Kosten: € 60,00  (incl. btw) voor leden en € 85,- (incl. btw) voor niet leden

Programma
14:30 uur  inloop 
15:00 uur  Presentatie Fred Korthagen: Krachtgerichte Beeldcoaching
16:30 uur  Pauze, koffie/thee en iets lekkers
17:00 uur  In subgroepen aan de slag
17:45 uur  Korte terugblik
18:00 uur  Afsluiting

Studiebelasting: 3 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Tot  9 mei 2019 kun je de deelname kosteloos annuleren. Bij annuleringen binnengekomen na 9 mei 2019 is geen restitutie meer mogelijk. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven