27 september 2018 (Geleen) Cognitieve en executieve functies; De bouwstenen van het denken

InschrijvenDe regiogroep Zuid-Oost organiseert op 27 september 2018 een bijeenkomst voor begeleiders en belangstellenden in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:
 

Cognitieve en executieve functies;
De bouwstenen van het denken

 

De spreker is Emiel van Doorn


Korte inhoud van de lezing
Het gaat deze avond om het leerconcept Mediërend leren. Dit concept besteedt expliciet aandacht  aan de cognitieve functies en executieve functies om te komen tot een metacognitief besef bij begeleiders en leerkrachten dat ieder kind/leerling een eigen leerdynamiek heeft die waardevol is om bij aan te sluiten. Het stimuleren van de cognitieve functies in relatie tot de executieve functies leidt tot beter functioneren van kinderen en jongeren op school en in hun dagelijkse leven. Met behulp van een aantal praktische oefeningen wordt het belang ‘gevoeld’ van het inzetten in onze professionele praktijk van de nieuw verworven kennis.

Opbrengst aan het eind van de avond
- je hebt inzicht gekregen in het belang van de kennis rondom de cognitieve functies, executieve functies en metacognitie.
- je hebt kennis en vaardigheden opgedaan m.b.t. cognitieve functies en een eerste stap richting executieve functies en metacognitie
- na afloop kun je een aantal belangrijk tips/vaardigheden toe passen die direct tot een verbetering leidt van het functioneren van de leerlingen.

Achtergrond van de spreker
Emiel van Doorn is auteur van 5 boeken, medeoprichter en bestuurslid van de in 1998 opgerichte Stichting StiBCO en de drijvende kracht achter de totstandkoming van het concept Mediërend Leren. Hij is in staat zijn verworven kennis, vaardigheden en ervaringen om te zetten in meta-reflectieve inzichten en deze inzichten vervolgens te vertalen naar concrete situaties in de dagelijkse praktijk.

In het kort
Datum: 27 september 2018
Waar: Basisschool De Driesprong
Adres: Haesselderstraat 9, 6166 EG Geleen

Kosten: €17,50 voor leden en €35,00 voor niet leden

Avondprogramma
19:15 uur: Inloop met koffie/thee
19:30 uur: Start van de lezing 
20.30 uur: Pauze met koffie/thee
20.45 uur: Vervolg lezing
21.30 uur: Afsluiting

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt.

 

Inschrijven