31 oktober 2017 (Zeist) Daarom schrijven!

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)De regiogroep Midden organiseert op 31 oktober 2017 een bijeenkomst voor leerkrachten en begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Daarom Schrijven!

De spreker is Gerda Broekstra

Korte inhoud van de lezing
Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid. Het gaat ook om het leren structureren en ordenen van kennis en inzicht. Het is dus een leervaardigheid, die leerlingen nodig hebben om zich kennis eigen te maken. Deze leervaardigheid mag niet verloren gaan. Door zelf te schrijven, wordt kennis actief verwerkt in de hersenen, omdat het gekoppeld wordt aan de specifieke motorische patronen van elke letter en dus van elk woord wat opgeschreven wordt.

Opbrengst aan het eind van de avond
Inzicht dat schrijven een onmisbare vaardigheid is, die leerlingen nodig hebben om te kunnen leren. Door leerlingen niet meer (goed) te leren schrijven, ontnemen we ze de kans deze  leervaardigheid zich eigen te maken.

Achtergrond van de spreker
Gerda Broekstra is in 1992 afgestudeerd als ergotherapeut en heeft zich daarna gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, vnl. binnen diverse schoolsettingen ( zml, mytyl- en tytylonderwijs). Vanaf 2007 werkzaam als ergotherapeut binnen REC3, zodat ook het reguliere onderwijs haar werkveld werd.  Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig ergotherapeut binnen het onderwijs en gestart met haar eigen bedrijf ‘De Schrijfvriend’, met als missie ‘elk kind een leesbaar handschrift!’

In het kort
Datum:31 oktober 2017
Waar: De Stuifheuvel
Adres: Graaf Lodewijklaan  2
Postcode en plaats: 3708 DM Zeist

Kosten: € 17,50 voor leden en € 35, - voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Eerste deel- ervaringsopdracht
20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel
21.30 uur Afsluiting 

 

Punten voor het lerarenregister
De conferentie is gevalideerd met 2 punten voor het lerarenregister. Voor deelnemers die werkzaam zijn in het basisonderwijs. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname met daarop de toegekende punten, die je met de daarop vermelde code kan toevoegen aan uw inschrijving bij www.registerleraar.nl


Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)