7 februari 2019 (Hoogezand): Snel en effectief observeren

InschrijvenDe regiogroep Noord organiseert op 7 februari 2019 een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Snel en effectief observeren 

 

De spreker is Jan Oudeboon 

Korte inhoud van de lezing
Flitsbezoeken zijn gebaseerd op de uitgangspunten van het boek: ‘The Threeminute Classroom Walk Through’ van Carolyn Downey. Door zo’n zes minuten in een groep te blijven is het mogelijk het werk van leraar-collega’s vaker en regelmatiger te observeren. Een klassenbezoek wordt een vast onderdeel van het integraal personeelsbeleid van de school. In diverse bezoekjes van zo’n 5 minuten verzamelt je impressies en keuzemomenten over de wijze waarop lessen worden gegeven op je school. Tijdens de bijeenkomst leer je met behulp van filmpjes waar je vooral op moet letten. Je leert snel, effectief en gericht te kijken èn te luisteren. Je ontdekt op deze manier van observeren patronen in de lessen van de collega’s. Vervolgens geef je je collega in een reflecterend gesprek, volgens de principes van de ‘Appeciative Inquiry’ zowel complimenten als ontwikkelpunten mee.

Opbrengst aan het eind van de avond
Gerichte handvaten en enige achtergrondkennis voor snel en effectief observeren (zes kijkpunten als basis), het stellen van een effectieve reflectieve vraag en het snel op gang brengen en voeren van een professionele dialoog met een collega-leraar.

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist. 

Achtergrond van de spreker
Drs. Jan Oudeboon is een man uit de praktijk; zo was hij leraar, schoolleider, directeur Onderwijs, directeur-bestuurder, inspecteur van het Onderwijs. Naast zijn werk studeerde hij jarenlang. Zo is hij o.a. Onderwijskundige, RDO en Master of Educational Superintendency (MES) en auteur van het boek ‘Meesterlijk bekwaam’.

In het kort
Datum: 7 februari 2019
Waar: Jenaplanschool ’t Vlot
Adres: Mars 1c
Postcode en plaats: 9602 KZ Hoogezand

Kosten: € 17,50  (incl. btw) voor leden en € 35,- (incl. btw) voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur          Inloop met koffie en thee
19.30 uur          Start van de lezing
20.30 uur          Pauze met koffie en thee
20.45 uur          vervolg van de lezing
21.30 uur          Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven