9 april 2019 (Cuijk): Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid!

InschrijvenDe regiogroep Zuid- Oost organiseert op 9 april 2019 in Cuijk een bijeenkomst voor begeleiders en leerkrachten in het onderwijs.


Het thema van deze avond is

Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid!


De spreker is Gerda Broekstra 

Korte inhoud van de lezing
Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid. Het gaat ook om het leren structureren en ordenen van kennis en inzicht. Het is dus een leervaardigheid, die leerlingen nodig hebben om zich kennis eigen te maken.

Maar wanneer start je dan met schrijven? En welke (motorische) vaardigheden moet de leerling beheersen om goed te gaan leren schrijven? Zomaar starten ‘omdat de leerling eraan toe’ is geen geldend criterium! Welk criterium dan wel? Kom naar deze lezing!

Opbrengst aan het eind van de avond
Op een praktische manier worden deze avond verbanden gelegd tussen de (senso) motorische ontwikkeling en het leren van de kleutervaardigheden. Kleutervaardigheden vormen een belangrijke basis voor  het  latere gaan leren schrijven. Met dit inzicht ontstaat er een zee van mogelijkheden om leerlingen voorbereidend met schrijven bezig te laten zijn, zonder dat ze nog maar een letter op papier zetten. 

Voorkennis: er is geen voorkennis vereist 

Achtergrond van de spreker
Gerda Broekstra is in 1992 afgestudeerd als ergotherapeut en heeft zich daarna gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, vnl. binnen diverse schoolsettingen ( zml, mytyl- en tytylonderwijs). Vanaf 2007 werkzaam als ergotherapeut binnen REC3, zodat ook het reguliere onderwijs haar werkveld werd.  Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig ergotherapeut binnen het onderwijs en gestart met haar eigen bedrijf ‘De Schrijfvriend’, met als missie ‘elk kind een leesbaar handschrift!’

In het kort:
Datum: 9 april 2019
Waar: Openbare basisschool 't Startblok
Adres: Robijnlaan 73, 5431 ZR Cuijk

Kosten: € 17,50  (incl. btw) voor leden en € 35,- (incl. btw) voor niet leden

Avondprogramma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Eerste deel- ervaringsopdracht

20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel 
21.30 uur Afsluiting 

Studiebelasting: 2 uur 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven