Vacature communicatiemedewerker

Wie zijn wij?

De LBBO is de landelijke beroepsgroep van begeleiders in het onderwijs. Onze 3500 leden zijn o.a. intern begeleiders, ambulant begeleiders, beeldbegeleiders, gedragspecialisten, jonge-kindspecialisten en specialisten begaafdheid.

Onze leden inspireren wij met ons vakblad Beter Begeleiden. We werken aan professionalisering via bijeenkomsten vanuit onze LBBO Academie. We zijn een vraagbaak op rechtspositioneel en onderwijsinhoudelijk gebied. We zetten ons in voor het verstevigen van de positie van begeleiders in het onderwijs en laten daartoe onze stem horen in het publieke (onderwijs)debat, zodat beleidsmakers, vakbonden en de onderwijssector de cruciale rol van begeleiders in het onderwijs zien en benutten.

Ons voornaamste doel? Ervoor zorgen dat elke leerling professionele begeleiding krijgt op weg naar zijn of haar toekomst!

Wij zijn op zoek naar een:

Communicatiemedewerker
(0,4 – 0,5 fte)

Over de functie

Als communicatiemedewerker zorg je voor samenhang tussen wat wij als beroepsvereniging doen en wat de buitenwereld van ons ziet. Je haalt nieuws uit het onderwijs en vertaalt dat naar nieuwsbrieven en sociale media om onze leden te informeren.  Aan jou de taak om onze boodschap zo goed mogelijk over te brengen, onze leden te boeien en om onze activiteiten, zoals cursussen en congressen, breed onder de aandacht te brengen. We zijn een klein team waarin ieder zijn eigen rol heeft. Jij bent in the lead als het gaat om onze communicatie.

Tot de werkzaamheden behoren:

  • Schrijven, samenstellen en/of redigeren van online en offline communicatie-uitingen, zoals nieuwsbrieven, persberichten, webteksten, wervende artikelen, mails aan leden en berichten op sociale media;
  • Afstemmen met de hoofdredacteur e/o coördinator van ons vakblad Beter Begeleiden;
  • Beheren van de website en sociale media kanalen en daardoor bijdragen aan het vergroten van onze naamsbekendheid, vindbaarheid en bereik;
  • Als aan de orde (mee)opzetten van nieuwe campagnes of projecten om leden te werven, te binden en te boeien;
  • Verlenen van gevraagd en ongevraagd advies over communicatie;

Wie ben jij?

We zoeken een kandidaat met hbo werk- en denkniveau. Enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie is fijn maar niet noodzakelijk. Je bent een creatieve doener met een sterke pen, oog voor opmaak en gevoel voor kansen. Je neemt initiatief, kunt aanjagen, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen en maakt af waar je aan begonnen bent. Je haalt je deadlines. Je bent goed in staat overzicht te bewaren en een goede balans tussen verschillende belangen te houden. Je bent bekend met CRM-systemen (zoals WordPress), e-mailprogramma’s (zoals Mailchimp) en Google Analytics en/of je kunt je nieuwe systemen of toepassingen gemakkelijk eigen maken.

Affiniteit met onderwijs is een must. Kennis/ervaring in een onderwijsgerelateerde setting of een vereniging is een pre.

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen inbreng in een informele werksfeer bij een kleine organisatie met grote ambities. Deze aanstelling is goed te combineren met een eigen zzp-werk. Je bouwt mee aan de vereniging en daarmee ook aan je eigen ervaring. We bieden salariëring conform de CAO-PO (max. schaal 8 OOP) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden in eerste instantie een jaarcontract aan.

Meer informatie & solliciteren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Leonie Reinders, directeur van de LBBO, via l.reinders@lbbo.nl. Een brief met motivatie en CV kun je richten aan Leonie.

De sluitingstermijn van de vacature is 1-10-2023. Start van de functie in overleg en het liefst zo snel mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.