Denksleutels

Spreker Cora Hansen

Inhoud

Bijna iedereen kent de Denksleutels. Toch liggen ze bij veel leerkrachten ‘op de plank’. Tijdens deze cursus krijg je veel praktische tips over hoe je de Denksleutels praktisch kunt inzetten van groep 1 tot en met 8. Zo kun je kinderen die dat nodig hebben extra verdieping bieden. Maar let wel; de Denksleutels zijn voor álle kinderen waardevol: alle kinderen kunnen leren om flexibel en creatief te denken.

Let op! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan voordat het vol is.

Opbrengst

Je weet wie de Denksleutels heeft bedacht en wat de achtergrond is. Je hebt zelf ervaren hoe het is om aangesproken te worden op hogere-orde-denkvaardigheden. Je kunt Denksleutelopdrachten bedenken bij diverse lessen en thema’s. Je hebt allerlei praktische tips gekregen om Denksleutels handig in te zetten. Je weet hoe je Denksleutels kunt inzetten om verdieping te bieden bij reguliere thema’s en lessen.

Voor wie?

intern begeleiders, jonge-kindspecialisten, specialisten begaafdheid.

Programma

Deze bijeenkomst vindt maandag 10 februari 2025 plaats, van 19:30 tot 21:00 uur.

19:30 uurStart lezing, introductie Denksleutels
19:45 uurHogere orde denken: zelf ervaren
20:00 uurUiteen in groepen/werkvorm
20:30 uurNabespreking werkvorm
20:45 uurSlotopmerkingen, vragen van deelnemers
21:00 uurAfsluiting

Benodigde voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. De cursus is nuttig voor zowel deelnemers die de Denksleutels nog niet kennen, als deelnemers die er al ervaring mee hebben.

Over de spreker

Mijn naam is Cora Hansen. Ik ben ruim 15 jaar werkzaam in het hoogbegaafdenonderwijs. Ik heb me geruime tijd verdiept in de Denksleutels en vele Denksleutelvragen en opdrachten uitgewerkt, zowel in de bovenbouwgroepen als in de onderbouwgroepen. Ik geef trainingen aan leerkrachten, onderhoud de website www.slimmekleuters.nl en geef leermiddelen uit om jonge begaafde kinderen op een speelse manier uit te dagen.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

  • 10 februari 2025
  • Leden
    € 20,00
    Niet-leden
    € 37,50
  • Online bijeenkomst