Direct naar
  • Beroepsgroepen

Kwaliteitskringen

Binnen een kwaliteitskring werken begeleiders in een collegiale sfeer, op basis van vrijheid en verantwoordelijkheid, aan de eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling en/of die van de gehele kwaliteitskring. Het doel van de kwaliteitskring is om de kwaliteit van de begeleiding te verhogen en te borgen.

Door het hele land

Op diverse plekken in het land zijn kwaliteitskringen actief: zij komen zo’n drie à vier keer per jaar samen. De LBBO ondersteunt en stimuleert deze kwaliteitskringen. Op dit moment zijn er alleen kwaliteitskringen voor beeldbegeleiders.

Activiteiten

Kwaliteitskringen bepalen zelf hoe zij hun bijeenkomsten invullen. Alle kwaliteitskringleden zijn actief betrokken bij de keuze van activiteiten, die heel divers kunnen zijn. Binnen de kwaliteitskringen voor beeldbegeleiders wordt bijvoorbeeld eigen casuïstiek ingebracht aan de hand van beeldmateriaal. Maar ook kijkwijzers, werkvormen voor intervisie, artikelen, boeken en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied of het onderwijs staan geregeld centraal. De leden van de kwaliteitskring zijn reflective practitioners: zij reflecteren, al werkend in de kwaliteitskring (en in de eigen begeleidingspraktijk), op hun eigen handelen. Daarbij zijn ze zich bewust van de ethische code, zoals beschreven in de beroepsstandaard.

Vind je kwaliteitskring

Op zoek naar een kwaliteitskring bij jou in de buurt? Via de kaart of via het zoekvenster zie je de beschikbare kwaliteitskringen. Door op de betreffende pin te klikken vind je meer informatie over de betreffende kwaliteitskring.