Echt weten hoe leren werkt!

Sprekers Marjolein Roozendaal en Sylke Vreeswijk

Inhoud

Als school heb je een duidelijke maatschappelijke opdracht: Ervoor zorgen dat ieder kind tot leren komt. Hoe komt het dan dat we in het onderwijs zo weinig hebben over hoe leren écht werkt en wat dit betekent voor onze praktijk? Hoe waardevol zou het zijn als ieder teamlid op een school weet hoe leren werkt en dit kan vertalen naar de werkvloer?

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee in de werking van het brein. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: Hoe zorgen we ervoor dat onze leerlingen nieuwe kennis opslaan in het langetermijngeheugen? Hoe voorkomen we cognitieve overbelasting? Hoe kunnen leerkrachten wetenschappelijk bewezen technieken inzetten om het leren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen? En hoe kun jij als begeleider deze kennis gebruiken om het leren van je collega’s te bevorderen?

Opbrengst

 • Je vergroot jouw wetenschappelijke kennis over de werking van het brein en de cognitieve leerpsychologie .
 • Je leert hoe je deze wetenschappelijke kennis kan vertalen naar de praktijk om het leren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor iedere begeleider die meer wil weten over efficiënt leren.

Programma

Deze webinar vindt donderdag 10 oktober plaat van 19:30 tot 21:00 uur.

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist.

Over de sprekers

Marjolein Roozendaal en Sylke Vreeswijk werken als senior onderwijsadviseur en interim intern begeleider/kwaliteitscoördinator bij ZIEN in de Klas. Zij coachen en scholen leerkrachten, IB/KC’ers, directeuren en schoolteams en verzorgen de Leergang: ‘De intern begeleider als kwaliteitscoördinator” Samen schreven zij de ‘Wijzer in Leren’. De Wijzer in Leren vertaalt de wetenschappelijke kennis over leren naar de praktijk.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 10 oktober 2024
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • Online bijeenkomst