Kinderen en jongeren met wapens in en rond de school

Spreker Kees van Overveld

Inhoud

Kees van Overveld schrijft in zijn boek ‘Scholen op scherp’ over een verontrustende observatie: kinderen en jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar zijn meer en meer betrokken bij ernstige zaken zoals wapengeweld, digitale afpersing en excessief geweld. Bij veel onderwijsprofessionals is er maar weinig besef dat deze onverkwikkelijke zaken langzaam maar zeker de basisschool inkomen.

In deze webinar zal Kees zijn zorgen delen. Hij zal o.a. ingaan op wapenbezit/-gebruik en excessief geweld door steeds jongere kinderen. De kwalijke rol van sociale media zal daarbij nadrukkelijk besproken worden. Naast een grondige analyse van de problemen zal Kees ook een serie aanbevelingen voor het onderwijs presenteren.

Opbrengst

Aan het eind van deze bijeenkomst neem je het volgende mee:

 • Inzicht in de achtergronden van uitzonderlijk gedrag van 10-14-jarigen
 • Inzicht in de steeds kwalijker rol van sociale media
 • Concrete handvatten om binnen de eigen school mee aan de slag te gaan

Voor wie?

Deze bijeenkomst is gericht op intern begeleiders, ambulant begeleiders en gedragsspecialisten. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Programma

Deze bijeenkomst vindt maandag 30 september 2024 plaats.

19:00Start lezing, discussie
20:00Korte pauze
20:10Vervolg lezing, uiteen in break-outrooms
21:00Afsluiting

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist.

Over de speker

Kees van Overveld is pedagoog, eigenaar van een trainingsbureau voor het onderwijs en auteur van talloze artikelen en boeken. Hij heeft een brede expertise en ervaring op de volgende terreinen: voorkomen en aanpakken van probleemgedrag, omgaan met moeilijke groepen, pesten, sociaal-emotioneel leren, agressie en wapengeweld.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 30 september 2024
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • Online bijeenkomst