workshop Communicatie in beeld in het onderwijs

Spreker Dimitri Del Tin

Inhoud

Iedereen kan tekenen, ook jij.

Wil jij in jouw werk meer impact hebben met jouw communicatie? Wil je ervaren hoe simpel het kan zijn om het tekenen toe te passen in de begeleiding van kinderen, in de klas en bijvoorbeeld in gesprekken met ouders? Dan is deze workshop het juiste startpunt.

Een actieve en dynamische workshop, waarin je direct praktische handvatten aangereikt krijgt die je laten ervaren hoe jij kunt tekenen met impact! Praktische voorbeelden uit het onderwijs die meteen toepasbaar zijn: hoe kun je gedrag inzichtelijk maken door het uit te tekenen? Hoe pas je tekenen toe in een kind- of oudergesprek?

Deze workshop is gericht op de volgende onderwerpen: waarom tekenen, het visueel alfabet, symbolen, basistechnieken om jouw boodschap meer impact te geven en het omzetten van abstracte begrippen naar beeldtaal.

Deelnemers gaan zelf aan de slag met tekenen, spelen het leukste spel van Nederland met woorden uit de eigen onderwijspraktijk én kunnen het geleerde de volgende dag gelijk toepassen, omdat het praktisch is ingestoken.

Opbrengst

 • De deelnemer haalt uit de bijeenkomst waarom zakelijk tekenen van toegevoegde waarde is in communicatie.
 • De deelnemer heeft ervaren dat hij/zij kan tekenen en dat dit direct toepasbaar is in het werk.
 • De deelnemer krijgt als inzicht dat, als je in je communicatie beeld en tekst combineert, de boodschap bij de ander beter beklijft, je sneller to the point komt, processen inzichtelijk worden en er structuur ontstaat.
 • De deelnemer is in staat om zelf eenvoudige symbolen te bedenken/tekenen die toepasbaar zijn in de eigen praktijk. Dit levert op dat de communicatie met anderen sterk verbetert.
 • De deelnemer kijkt actief naar zijn eigen manier van communiceren en hoe het op een leuke manier anders en beter kan.

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor iedereen die werkt in het onderwijs en die (nog) beter wil kunnen communiceren met de ander.

Programma

Deze workshop vindt online op 4 november plaats van 19.30 tot 21.00 uur.

19:30 uurStart workshop
21:00 uurEinde workshop

Benodigde voorkennis

Er is geen voorkennis vereist om deze workshop te kunnen volgen.

Over de spreker

De trainer is Dimitri Del Tin, werkzaam als trainer en tekenaar bij Teken je boodschap.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 4 november 2024
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • Online bijeenkomst