4e landelijke vmbo-mbo conferentie

Op 18 november 2021 wordt in het Hart van Holland de (4e) landelijke conferentie over de samenwerking tussen het vmbo en het mbo georganiseert.

Dit keer zal de focus liggen op het thema ‘In harmonie samenwerken’. Er zijn boeiende plenaire sprekers gevonden om op het onderwerp in te gaan. En er zijn deelsessies met aandacht voor onder meer: verticale samenwerking, versterking van het regionale aanbod, een leven lang ontwikkelen en harmonisatie van de leeromgeving.
Het vmbo en mbo zijn al een paar jaar op weg in hun samenwerking. Daarvoor zijn inmiddels veel vormen en opties beschikbaar. Van leerwerk-trajecten tot doorlopende leerroutes, van doorstroomportfolio’s tot het indalen van niveau 2 in het vmbo, detachering en uitwisseling van docenten en ga zo maar door! En er komen binnenkort nog wat opties bij, namelijk vereenvoudiging van bestuursoverdracht en de verticale scholengemeenschap. Dit gebeurt via het wetsvoorstel Bestuurlijke Harmonisatie dat voorligt in het parlement. Kortom: weinig tot niets staat meer in de weg aan het samenwerken in harmonie! Het is tijd er nu écht werk van te maken en ook deze draad weer op te pakken. Deze conferentie geeft daarvoor de aanzet met inspirerende sprekers en good practices.

Meer informatie kun je vinden op de website