Congres Coping en Veerkracht

Dit congres is bedoeld voor professionals en leerkrachten op HBO / Universitair werk- en denkniveau, die nieuwe kennis willen opdoen of hun algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt willen vergroten en werkzaam zijn in de jeugd(gezondheids)zorg, de GGZ en (L)VB sector en het (speciaal) onderwijs.

Coping en veerkracht zijn belangrijke concepten in de hulpverlening en het onderwijs omdat ze mensen helpen om beter om te gaan met stress, tegenslagen en trauma’s.

    • Coping verwijst naar de strategieën die mensen gebruiken om zich aan te passen aan stressvolle situaties. Dit kunnen zowel gezonde als ongezonde strategieën zijn, zoals vermijding, afleiding, emotieregulatie of actiegerichte coping.
    • Veerkracht verwijst naar het vermogen van mensen om terug te veren na tegenslag, trauma of stressvolle gebeurtenissen. Veerkrachtige mensen hebben de neiging om beter te kunnen omgaan met stress en tegenslagen en zijn beter in staat om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

In het onderwijs kan het bevorderen van coping en veerkracht helpen om leerlingen te ondersteunen bij het omgaan met academische en sociale stressoren, wat kan leiden tot betere leerprestaties en een positieve leefomgeving op school.

Het congres is donderdag 1 februari op locatie te volgen in Eindhoven. In de maand maart zijn alle presentaties online terug te kijken.

Kijk voor meer informatie en/of meld je aan op de website van het Euregionaal Congresburo.