Congres – Somberheid en depressie bij kinderen en (jong) volwassenen

Het congres over somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen dat wordt georganiseerd door Euregionaal Congresburo, vindt plaats op 29 juni in Utrecht.

Er is een mogelijkheid om ervoor kiezen om vanaf 1 augustus 2023 60 dagen on-demand toegang te krijgen tot de congresbijdrages van de sprekers.

Hoe herken je stemmingsproblemen bij kinderen en volwassenen? Hoe verschillen ze van stemmingsstoornissen? Op welke manier kun je deze mensen begeleiden? Hoe signaleer je suïcidaliteit, hoe maak je het bespreekbaar? Hoe differentieer je tussen verdriet, rouw en depressie? En wat als iemand met autisme, een licht verstandelijke beperking of een migratie-achtergrond somberheids- of depressieklachten heeft? Hoe begeleid je depressieve leerlingen binnen school? En wat heeft het gezin of het wijdere sociale netwerk van iemand met stemmingsproblemen nodig qua ondersteuning?

Op dit congres over somberheid en depressie delen de sprekers hun kennis, ervaring en visie met betrekking tot dit type vragen.
Meer informatie en inschrijven via de website.