Jeugdhulp in de school

Op 13 december 2022 organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs het tweede webinar van Jeugdhulp in school. Deze keer staat het thema samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs en zorg centraal. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor deze webinar in volle gang.

In het plenaire deel zal op zoek worden gegaan naar antwoorden op vragen als; Welke meerwaarde heeft een IKC voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften? Op welke manier kunnen onderwijs, opvang, zorg en ouders samenwerken om inclusie te bevorderen? Onze spreker Annemiek Veen van het Kohnstamm instituut zal deze en andere vraagstukken in het plenaire deel aan bod laten komen. Annemiek Veen werkt als senior onderzoeker op het Kohnstamm Instituut en is gespecialiseerd in onderzoek naar brede school, jeugdhulp, jonge kind, opvoedingsondersteuning en ouders.

Aansluitend worden een aantal subsessies georganiseerd waarin professionals uit de praktijk een presentatie geven over de samenwerkingsvormen en ontwikkelingen in het samenwerkingsverband, het eigen IKC of IKEC. Tijdens deze subsessies is er ruime mogelijkheid voor interactie en uitwisseling!

Programma

13.00 – 13.05 uur         Welkom & introductie Steunpunt Passend Onderwijs
13.05 – 13.35 uur         Presentatie Annemiek Veen
13.35 – 13.50 uur         Praktijkvoorbeeld Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Almere
13.50 – 14.00 uur         Pauze en wissel naar teamsomgeving
14.00 uur                       Subsessies en afsluiting in de teamsomgeving.

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 13 december 2022
Waar: Online (livestream en teamsomgeving)
Tijd: Van 13.00uur tot 15.30uur.
Voor wie: Medewerkers en leidinggevenden kinderopvang, leraren, ondersteuningscoördinatoren (IB/zorgcoördinator) en leidinggevenden scholen, begeleiders passend onderwijs, jeugdhulpverleners, medewerkers samenwerkingsverbanden, medewerkers gemeenten.
Aanmelden: Via dit formulier