Lees & tel mee – Kennisfestival over geletterdheid en gecijferdheid

Live op donderdag 13 oktober op de KNVB-campus in Zeist, online vanaf 13 oktober

Lexima organiseert het kennisfestival Lees & tel mee. Op dit nieuwe kennisfestival spreken meer dan 40 experts uit Nederland en Vlaanderen over actuele onderwijsthema’s op het gebied van lezen en rekenen.
Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is een basisvoorwaarde om in onze informatiesamenleving te functioneren. Helaas beheerst niet iedereen deze vaardigheden even goed. Veel lees-, spelling- en rekenproblemen zijn het gevolg van onderwijs dat niet optimaal aansluit bij de behoeften en talenten van leerlingen. Deskundige sprekers leggen de vinger op de zere plek en komen met concrete handvatten en vernieuwende ideeën voor iedereen die zichzelf wil blijven ontwikkelen.
De expertise van de sprekers loopt uiteen van dyslexie, leesbevordering, kansengelijkheid en dyscalculie tot meertaligheid, lezen en spelling. Zij presenteren onderzoeksresultaten en vertellen hoe de theoretische kennis kan worden toegepast in de onderwijspraktijk. Het programma bestaat uit inspirerende kennissessies, workshops en een informatiemarkt. Daarnaast is er ruimte voor ontmoetingen met collega’s uit het werkveld, entertainment en lekker eten en drinken!

Lees & tel mee is een hybride festival dat zowel live als online plaatsvindt. Op donderdag 13 oktober op de KNVB-campus in Zeist. Een groot deel van het programma is ook online te volgen van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 30 november. Deelnemers aan het live-festival krijgen ook toegang tot het online deel.

Op het affiche prijken wetenschappers, onderwijsprofessionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen. Onder anderen: Ann Fastré, Anton Horeweg, Aryan van der Leij, Beatrijs Brand, Cécile Ruijssenaars-Elshoff, Debby Merema, Dymphe Laan, Elise de Bree, Erik Meester, Evelien Krikhaar, Eveline Wouters, Fae van der Weijden, Femke Scheltinga, Gerlinde Taghon, Haytske Zijlstra, Iris Vansteelandt, Iris Verhaagen, Janneke de Waal-Bogers, Kees Vernooy, Linda van den Bergh, Lisa Gaikhorst, Madelon van den Boer, Marc Vermeulen, Mark Mieras, Marijke van Vijfeijken, Marinella Orioni, Marit Törnqvist, Marjan Zandbergen, Marjoleine Meijs, Martijn van der Linden, Miranda Wedekind, Mirella Schaperkorter, Peter de Jong, Remco Reij, Sonja Karman, Wied Ruijssenaar

Lees & tel mee is hét hybride kennisfestival voor professionals uit onderwijs en zorg die zich bezighouden met geletterdheid en gecijferdheid. Inschrijven kan via www.leesentelmee.nl.