Symposium Niet thuisgeven

Op 1 april 2020 organiseer Loyaal leven een verdiepende én praktische middag rond de complexe problematiek van de ‘thuiszitters’, met nieuwe inzichten en handvatten vanuit 4 invalshoeken:

  • Het Kohnstamm Instituut publiceerde in oktober 2019 belangrijk onderzoek onder de titel ‘Niet thuisgeven’. * Marion van Binsbergen en Sanne Pronk komen de resultaten toelichten.
  • Anton Horeweg geeft een helder beeld en adviezen rond het signaleren en effectief begeleiden van de internaliserende gedragsproblematiek. Hij pleit voor meer aandacht voor de persoon en omstandigheden achter de leerling.
  • Ard Nieuwenbroek verkent hoe thuiszitten een systemische uitdaging is en geeft concrete handvatten vanuit de hem zo vertrouwde contextuele benadering.
  • Lisan van de Moosdijk en Lonneke Spierings van Zorgokee vertelt over ‘Route B’, een uniek overbruggingsprogramma voor onderwijs en zorg.

Dit middagsymposium is met name geschikt voor medewerkers in het onderwijs, binnen gemeentes en jeugdhulp die met 4-18 jarige jongeren (en hun ouders) werken.

Heeft jouw school, gemeente of organisatie een goed werkende aanpak voor ‘thuiszitters?’ Laat het hen weten, want met jullie benadering en resultaten organiseren we een speciale informatietafel om initiatieven te delen.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar: www.loyaalleven.nl.