symposium ‘Traumasensitief Onderwijs’

Op woensdag 6 april 2022 organiseert Traumasensitief onderwijs het symposium ‘Traumasensitief Onderwijs’. Tijdens deze dag staat het delen van kennis en ervaringen op gebied van traumasensitief onderwijs centraal.

Zij organiseren dit feestelijke symposium ter ere van het afronden van het NRO project Traumasensitief Onderwijs. Afgelopen jaren hebben zij samen met scholen onderzoek gedaan naar de implementatie en opbrengsten van traumasensitief onderwijs.

Tijdens het symposium zullen zij de uitkomsten van het onderzoek naar traumasensitief onderwijs met het publiek delen. Daarnaast nodigen ze verschillende experts uit die met presentaties of workshops de deelnemers zullen inspireren om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een traumasensitief onderwijsklimaat.

De eerste sprekers zijn inmiddels bekend!
Prof. Dr. Ramón Lindauer verzorgt de dagopening en is voorzitter van het ochtend programma. Leony Coppens verzorgt de keynote over traumasensitief onderwijs. Deelsessies worden verzorgd door onder andere: Anton Horeweg 👨‍🏫 (Traumasensitieve school) Debby Kessels (Traumasensitief Onderwijs en Geweldloos Verzet) Marike van Gemert (Praten met kinderen over kindermishandeling) Harriëtte Modderman (Rots en Water trauma en rouw). Ook Anne van den Ouwelant (psycho-educatie trauma) en Stefanie van Ruijven (Samentijd) verzorgen een deelsessie! Jongeren coach Jeroen van de Ven zal het symposium als ervaringsdeskundige en danser afsluiten! Meer namen en het programma volgt.

De vooraanmelding opent binnenkort!