Zoom IN | UIT op Onderwijskansen

Op woensdag 15 mei organiseert het NRO een congres over onderwijskansen. Ze nodigen onderwijsprofessionals uit om met onderzoekers én elkaar in gesprek te gaan over het voorkomen en verkleinen van onderwijsachterstanden.

Kom kennis ophalen over effectieve aanpakken om onderwijsachterstanden te voorkomen en te verkleinen. In twee rondes met sessies kun je tijdens deze bijeenkomst in- of uitzoomen op onderwijskansen.

  • Een ‘inzoomsessie’ neemt je mee naar het klaslokaal en wat je daar concreet kan doen. Bijvoorbeeld een lesopzet, een stappenplan, een vragenlijst of checklist, een placemat met handvatten, een kwaliteitskaart of een ander soort aanpak.
  • In een ‘uitzoomsessie’ kijk je naar de grote lijnen, bredere kaders en de samenhang. Bijvoorbeeld op basis van je beleidsplan, evaluatie en monitoring, of de keuze voor een nieuwe aanpak. De benadering is hier steeds de helikopterview.

Op het congres presenteert het NRO de kennis die de afgelopen jaren is verzameld binnen het programma Onderwijskansen. Dit heeft o.a. geleid tot de ontwikkeling van diverse themapagina’s met kennis uit onderzoek, maar ook webinars waar ze ook ib’ers/kc’ers mochten verwelkomen. Een overzicht van die kennis(producten) en activiteiten vind je hier.

Deze bijeenkomst vindt woensdag 15 mei tussen 9.00 en 15.30 uur plaats in Nieuwegein. Lees meer en/of meld je aan op de website van Congres Onderwijskansen.